Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Livet handler om: Ragù med oksespidsbryst og cremet polenta

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift:

Livet handler om: Ragù med oksespidsbryst og cremet polenta

Endelig er det tid til at finde de store gryder og stegesoen frem, endelig er det tid til at braisere og lave simremad. Genial gæstemad er det også.

Ingredienser

Ragú

  • 1 kg oksespidsbryst
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 løg
  • 200 g gulerod
  • 3 fed hvidløg
  • Salt
  • Sort peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 stor kvist rosmarin
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • 1 dåse flåede tomater
  • Bredbladet persille

Polenta

  • 8 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. groft salt
  • 200 g majsgryn
  • 50 g revet parmesan
  • 25 g smør

Sådan gør du:

Ragú

  1. Skær kødet i store grove tern, ca. 4 cm brede. 
  2. Skyl bladselleri og skær i skiver. 
  3. Pil løget og skær i små tern.
  4. Skræl og skyl gulerødder og skær også i små tern. 
  5. Pil og hak hvidløgsfeddene groft. 
  6. Krydr kødet med salt og peber, og brun det i olivenolie i en gryde. Tag kødet op. 
  7. Steg bladselleri, løg og gulerødder i gryden i et par minutter. Tilsæt hvidløg og rosmarin, og steg videre i 2 minutter. 
  8. Kom kødet tilbage i gryden sammen med rødvin og vand, og hæld dåse-
    tomaterne ved. Lad retten simre med låget halvt på i 2 timer. 
  9. Servér ragù på toppen af en varm og cremet portion polenta, og drys med persille, der er skyllet, aftørret og hakket forinden. 

Polenta

  1. Varm vand og mælk op til kogepunktet (pas på – det vil gerne koge over!). 
  2. Tilsæt salt, og hæld majsgryn i, mens der piskes, så der ikke kommer klumper. 
  3. Skift piskeriset ud med en træske og fortsæt med at røre i gryden ofte, mens polentaen koger ved middelvarme i
    30 minutter. 
  4. Tilføj til sidst revet parmesan og smør. 

TIP Hvis du har rester af retten, så brug det til en pastasauce dagen efter, spæd evt. op med en ekstra dåse tomater.