Den endeløse strøm af nye, gode spisesteder i København – og Danmark – der popper op i tide og utide, synes ikke at have nogen ende. Og det er en formodning, vi åbenbart kan gentage ud i det uendelige.

For der går efterhånden ikke en uge uden en nyhed om en dugfrisk restaurant eller beværtning, og selv når man tror, at restauratører må have vurderet, at markedet er mættet, bliver man positivt overrasket over folks lyst til at berige den danske madscene med endnu et sted, der er lagt tid, kærlighed og kræfter i. Om det er en boble, der springer på et tidspunkt, må tiden vise, men lad os i hvert fald ikke tage sorgerne på forskud.

Denne gang handler nyheden om det nye spisested Calma, der for nylig slog dørene op på Jægersborggade på Nørrebro med et erfarent hold bag sig. 

Restaurantens slogan ’Good people, good food, great wine’ består næppe ikke-testen, ja, det lyder måske endda en smule generisk, men det skal langt fra tage noget fra stedet.

Menukortet er inspireret af både det franske og italienske køkken – uden der går fusion i den – og selvom det lyder som noget, man kender, er menukortet et friskt pust, der blandt andet byder på pighvar med bordelaise og snegle, kalvebrissel med surkål og stegesky, passatelli med en brændt løgbouillon og vinterkål med bechamel og gedeost. Ergo: Retter og sammensætninger man ikke ser andre steder herhjemme.

Calma har åbent fra onsdag til søndag.