”Da vi åbnede i maj 2019, brugte vi mange penge på at etablere os. Jeg finansierede projektet personligt, og vi satte os i et dyrt lejemål og satsede benhårdt på kvalitet, bæredygtighed og godt design, så vi kunne give vores kunder en personlig og god oplevelse. Men de første 4,5 måned var vores drift meget påvirket af metrobyggeriet, og vores omsætning kom først rigtig op at køre derefter. Det skabte et driftsunderskud for 2019, som er blevet fraregnet i vores kompensationspakke, hvilket fra start af betød, at vi kun fik kompenseret halvdelen af vores faste omkostninger. Det giver selvsagt nogle alvorlige likviditetsproblemer, som gør, at vi er ved at dreje nøglen om nu. Vi har søgt alt, hvad vi kan, men det er bare ikke nok.”
”Mentalt har jeg kastet håndklædet i ringen, når det kommer til de drømme og visioner, jeg havde for stedet. Det kommer ikke til at fortsætte som før, og det er meget hårdt, for Kanton 27 har været et drømmeprojekt for mig i lang tid.
Det er klart, at det er svært at starte en restaurant med fokus på et af de smalleste køkkener, og vi vidste godt, at det var et sats, men et sats med et stort potentiale. Derfor var det også en ordentlig spand iskold vand, vi fik kastet i nakken, da corona ramte.
Jeg valgte selv at træde helt ud af driften for at fokusere på hjælpepakkerne og andre administrative opgaver, og så er jeg gået tilbage til mit gamle arbejde som arkitekt, fordi jeg skal have noget smør på brødet.”
29-årige Jonas Schøsler er direktør i og medstifter af Avilius, et terapihus for primært unge, drevet af psykologistuderende og helt nyuddannede psykologer. Her fortæller han om økonomiske hovedbrud i en svær b…
Nogle natklubejere lever for festen. For atmosfæren, opmærksomheden og den næste drink. Men nattelivets mest magtfulde menneske er en mand, der indtil nu har holdt sig så langt væk fra diskolyset som muligt. Og…