Mojito
Mojitoen er stadig en af verdens mest populære drinks.

Sådan laver du de bedste drinks med rom

Hvad enten du vil dræbe en snue med en varm Rom Toddy eller feste med en Mojito, har vi her de bedste opskrifter på drinks med rom.

De fleste har prøvet at blande rom med cola, men der findes så mange bedre måder at få det ypperste ud af rommen. Den er god (næsten livgivende) på en kold vinterdag, og den kan forlænge de varme sommernætter.

Vi har samlet vores bedste opskrifter med rom her.

Mojitoen – den perfekte klassiker

Det er stadig en af de aller mest populære drinks i verden. Og med god grund. Den er frisk og velsmagende. Det er en klassiker, der aldrig går af mode, og du får den enkle opskrift her.

Sådan laver du mojitoens onde tvilling: The Old Cuban

Mojitoen er en fantastisk drink og formentlig den mest populære med rom. Men du bør også prøve dens onde tvilling ’The Old Cuban’. Den indeholder mørk rom, og hvis du blander den med champagne eller andre bobler, får du en festlig drink, der også gør sig godt til store festligheder som nytårsaftan.

onde.jpg

Se opskriften her.

Dark ’n’ Stormy passer også til milde sommeraftener

Dens navn antyder, at det rusker og river, men faktisk passer en Dark ’n’ Stormy mindst ligeså godt til sommeren som til vinterens kulde. Den er oprindeligt opfundet til den britiske flåde. På lange sørejser medbragte man ginger beer i stedet for vand, og den drak man med sin daglige ration rom. For ikke at få skørbug tilføjede man lime. 

dark-stormy.jpg

Find opskriften her.

Rom Toddy: Den ideelle cocktail til at dræbe sygdom

Når vintersæsonen står for døren, kommer den evindelige snue også altid listende ind gennem sprækkerne. Men det er der heldigvis råd for. En Rom Toddy indeholder alt, du skal bruge af lidt rom, sukker og C-vitamin. Se den ideele snue-dræber her.

toddy.jpg

Cocktailopskrift: 'Hva' Drikker Mølr'

På toppen af den gamle DLG-silo i det nye københavnske bydel Nordhavn ligger Restaurant Silo. Og de har opkaldt deres signaturdrink efter det ikoniske graffiti-tag på bygningen. Ifølge ejeren har de eksperimenteret med gin og vodka, men er endt med mørk rom. Kom til tops her.

moller.jpg

Drik som kongen – Mai Tai

I den fantastiske Elvis-film 'Blue Hawaii' bliver der drukket rigeligt med Mai Tai, og hvis man gerne vil invitere troperne indenfor, er det her den perfekte drink. Sød med sirup, sur med lidt lime og godt med mørk rom. Se konge-drinken her.

maitai.jpg

Mix en vinder

For to år siden vandt denne cocktail ved Danmarksmesterskaberne i Freestyle Mixology. Den har rom og vermouth som hovedingrediensene. Og den er en vinder.

vinder.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Rom, Cocktail og Drinks