Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift på sølvløg med stenbiderrogn, sort creme, røget olie og karse

Foto: Flemming Gernyx

Opskrift på sølvløg med stenbiderrogn, sort creme, røget olie og karse

Sølvløg med stenbiderrogn, sort creme, røget olie og karse

Her får du opskriften på sølvløg med stenbiderrogn, sort creme, røget olie og karse.

Til 4 personer.

100 g renset stenbiderrogn
Citronsaft
Salt
Sukker
Karse

Smag rognen til med en smule citronsaft, salt og sukker. Anret rognen i små løgskåle oven på en klat sort creme og drys med klippet karse.

Sølvløg:
2 hele sølvløg
4 kviste timian
½ dl chardonnayeddike
½ dl olivenolie
Revet øko-citronskal
Salt
Peber

Skyl sølvløgene for jord. Skær bund samt noget af toppen af, og halvér løgene (bevar skallen på for at tilberede nænsomt heri). Skyl og aftør timian og drys over en bradepande sammen med eddike, olie, lidt citronskal, salt og peber. Læg løgene øverst med skæresiden nedad. Kom film over bradepanden og bag løgene ved 120 grader i ca. 25 minutter. Lad så løgene afkøle, og fjern skræl samt de yderste skaller. Del løgene ud i små 'løgskåle'.

Sort creme:
½ dl æggeblommer
Salt
1 spsk. æbleeddike
2 dl planteolie
½ dl blæksprutteblæk
½ dl cremefraiche 38%
Citronsaft
Salt

Blend eller pisk æggeblommer seje med salt og eddike. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes/piskes og fortsæt, til mayonnaisen er tyk og 'hvid'. Bland blæk og cremefraiche med ½ dl af mayonnaisen – gem resten til anden anledning. Smag til med citronsaft og salt.

Tip:
Er du ikke lige til selv at lave denne mayonnaise, så kan du i stedet købe den japanske version, kewpie mayo, der minder om den her – den er mere syrlig end en klassisk mayonnaise.

Røget olie:
1 dl planteolie
1 lille pose hø

Den røgede olie skal tilberedes udenfor! Hæld olien op i et ildfast fad, hvor overfladen er stor. Brug en dyb bakke/plade til hø, hvor man kan placere en hulbakke ovenpå. Placér fadet med olie på hulbakken, og antænd høet. Luk hele pakken tæt med sølvpapir. Hvis der ønskes større røgsmag, gentages processen med frisk hø.