Tivoli sætter fokus på danskproduceret vin
Foto: Christian Petersen Dansk vin er blevet noget, vi for alvor gider at hælde i glasset, mener vinbonden Betina Newberry fra Dyrehøj Vingaard i Kalundborg. Foto fra bogen ’Dansk vin’ af Jacob Klitgaard.

Tivoli sætter fokus på danskproduceret vin

Der er danske druer i glasset hos Tivoli i september. Det forstår man godt, for de danske vinbønder er i de senere år gået fra nærmest 0 til 100 og er inde i en rivende udvikling.

Betina Newberry har næsten ikke tid til at besvare opkaldet fra Euroman. Vinbonden fra Dyrehøj Vingaard er i fuld gang med at vise nysgerrige gæster rundt på vingården i Vestsjælland, og samtidig holder hun et skarpt øje med sine Solaris-druer, der skal høstes om et par måneder.

”Det går rigtig, rigtig godt. Vi har travlt, og vi knokler hele tiden for at skabe vin, der viser, hvad Danmark kan, og sætter vores land på verdenskortet. Vi oplever massiv interesse, og folk er helt vilde over at drikke vores vin, nok fordi den bunder i et godt produkt,” siger Betina Newberry.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her