Tre nye steder du skal spise i marts
Hver måned popper nye og spændende spisesteder op rundt om i landet. Det kan være svært at se skoven for bare træer, så vi har gjort det nemt for dig og skåret det ned til tre hurtige anbefalinger.
Foto: PR
Ja tak, chef
I 2014 udtalte René Redzepi, at mexicansk mad ville blive den næste store ting, og man må sige, at han fik ret. Siden da er det mexicanske køkken – nej, ikke texmex – væltet ind over den danske madscene som en brækkende bølge. Masa harina, mezcal og guacamole uden creme fraiche er nu nemmere at få fat i end nogensinde før, og Chicos Cantina synes uendelig langt væk. Men noget tyder på, at en ny madtrend er på vej: det kantonesiske køkken.
Det nyeste skud på stammen hedder Jatak efter køkkenjargonen: ’ja’, fordi man har forstået ordren, og ’tak’, fordi man må være i køkkenet. Det er den tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Relæ, Jonathan Tam, som står bag det lille sted på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg – i øvrigt i cocktailbaren Gilts gamle lokaler.
Mere brød