Det er efterhånden mere blevet reglen end undtagelsen, at har man én succesfuld restaurant, åbner man endnu en. Og når den så også kører, kommer der et tredje ben til taburetten (og intet odiøst i det, skal lige indskydes).

Således gælder det også for holdet bag Marv & Ben, der overtog Bib Gourmand-restauranten København K i 2017, og som siden – i 2019 – tilføjede pescetarrestauranten med det passende navn The Pescetarian til porteføljen. De er nemlig klar med deres restaurant nummer tre i rækken, Restaurant Anton, som skal bygge videre på det sæsonbetonede, nordiske køkken, der er fundamentet for, hvad der nu kan kaldes en kæde.

“Vi vil konsekvent bruge sæsonbetonede, lokale kvalitetsråvarer, uanset hvad det betyder for menuen. Det er både en videreførsel og en tilspidsning af den gastronomiske filosofi hos Marv & Ben og The Pescetarian, der er centreret omkring en jord-til-bord-tilgang, hvor råvarerne udnyttes til fulde og er lokale,” siger Johan B. Holck, en af ejerne af Restaurant Anton, i en pressemeddelelse.

Anton1.jpg

Du har nok før læst om, at noget åbner i historiske omgivelser, men lige i tilfældet Restaurant Anton er der altså noget om det. Restauranten flytter nemlig ind i Store Strandstræde 3, lige ved Nyhavn i København K, i en fredet bygning, der blev opført i 1853, og som selveste H.C. Andersen har haft en tilknytning til.

Historien går nemlig på, at hans digt ’Det gamle træ, o, lad det stå’ handler om et gammelt lindetræ i gården, efter sigende H.C. Andersens yndlingstræ, som opfører og ejer af bygningen, Christian Bredo Grandjean besluttede at fælde.

Andersen, der selv boede i Nyhavn på daværende tidspunkt, tilgav dog beslutningen og skrev til rejsegildet for de nye bygninger et nyt digt: ’Gid meget godt og dygtigt ske. I huset som vi satte. Gid fremtids børn må på det se. Som en af byens skatte.’

Og indeni skorter det heller ikke på historier, for her er blandt andet et vægmaleri malet af P.S. Krøyer, der portrætterer musikeren Anton Svendsen, deraf navnet Restaurant Anton.

”Det er næsten umuligt ikke at blive begejstret, når man træder ind i de lokaler, der nu udgør Restaurant Anton. Man kan simpelthen fornemme historiens vingesus, og vi glæder os enormt til at dele oplevelsen med vores gæster,” siger Johan B. Holck.

Menukortet vil være a la carte, mens vinkortet har sit fokus på Europa med nogle afstikkere til andre dele af verden.

Restauranten Anton åbner torsdag den 25. januar