'Young Chef'-vinder har fået dødstrusler på Google Translate og sit livs værste måltid på en nu tidligere dansk Michelin-restaurant scroll-down

'Young Chef'-vinder har fået dødstrusler på Google Translate og sit livs værste måltid på en nu tidligere dansk Michelin-restaurant

Michelin-guidens ’Young Chef’-vinder Christoffer Sørensen er køkkenchef på og medejer af Studio, der siden 2022 har haft til huse i Carlsbergbyen. Her fortæller han om sin aversion mod blåskimmelost, og hvorfor København er den bedste madby i verden.

Af Mia Skovby
Foto: PR
Gastro Euroman

Hvad har været dit livs bedste måltid?

"Det var for fem år siden, da jeg var i Paris med min kæreste på hendes fødselsdag. Vi var på L’Arpegè, hvor vi fik en vegetarisk menu, der var bygget op omkring tomater. Det vil sige, at vi fik otte forskellige anretninger, der allesammen havde noget med tomater at gøre. Men den allerbedste af dem var en tomatgazpacho med basilikumsis.

Tomaten er min yndlingsgrøntsag. Det er en fantastisk grøntsag, og der er noget meget ærligt i at bygge en hel menu op omkring en så simpel råvare. På mange restauranter virker det lidt, som om udseendet er vigtigere end smagen, men sådan var det ikke her. Det var ikke ligefrem det skarpeste måltid rent udseendemæssigt, men det var det derimod smagsmæssigt.

Det måltid har inspireret mig til at tænke anderledes, når det kommer til, hvordan man kan bruge helt enkle grøntsager. Det håber jeg, at gæsterne på Studio kan smage."

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Kokke, Restauranter, Restauranter i København, Mad og Michelin