Enten elsker man den, eller også hader man den. Med mere end 50 millioner brugere og 1,6 milliarder swipes per dag på verdensplan har de fleste en holdning til dating-app’en Tinder - og nu har Anders Hemmingsen, der står bag  Instagram-profilen @andershemmingsendk, valgt at udgive en bog om den sagnomspundne app.

Bogen med navn ‘Den Store Tinderbog’ udkommer 9. november og indeholder nogle af de mest sjove, skøre, grænseoverskridende, klichéfyldte og kiksede scorereplikker, som Hemmingsen har fået tilsendt af sine mange følgere på de sociale medier igennem tiden.

Anders Hemmingsen selv har aldrig haft en profil på Tinder og er netop af den grund fascineret af mediet.

“Jeg synes simpelthen, det er så sjovt at se, hvordan man scorer nu om dage, og hvor vild og voldsomt det er på Tinder. Man er jo lidt anonym derinde. Man har selvfølgelig et profilbillede, men det er som om, at man kan tillade sig at skrive nogle ting, man ellers ikke ville gøre,” siger han.

Og Anders Hemmingsen ved, hvad han taler om. Han har muligvis set flere Tinder-udvekslinger end nogen anden person i Danmark, og vi har derfor bedt ham udvælge de bedste og værste score-forsøg, han har set.

Vi starter med de bedste - og her kan Hemmingsen godt lide de mere ‘corny’ af slagsen.

“Den her er sådan lidt old-school og sød. Man får det her billede af, at han har armbåndsur på, og det er de færreste, der går med det i dag. Jeg synes faktisk, den er ret harmløs og nuttet på en måde. Den er nærmest sådan lidt revy-agtig.

“Den er også meget sød. Om ikke andet griner man ad den - det er jo ikke sådan en, man bliver sur over at modtage. Det er lidt af et kompliment. Han formår at tage noget aktuelt som Just Eat og gøre det til noget sjovt. Den ville jeg blive glad for at modtage, hvis jeg var en pige.”

“Igen er vi ude i noget med, at man lige har en joke oppe i ærmet. Vi har alle sammen haft kemi i skolen. Det er lidt eksemplet på den dårlige scorereplik, men samtidig er den ret sød.”

“Den her er lidt voldsom, men ikke i forhold til så meget andet, der er derinde. Igen har man taget noget, som alle kender, og gjort det til en banke-banke-på-joke. Det er jo også noget lidt raffineret, som folder sig ud her - man mikser to ting og gør det til en god scorereplik.”

Ifølge Anders Hemmingsen er der nogle scorereplikker, der fungerer nogenlunde, og så er der nogle, der ikke fungerer - eller er decideret ulækre. Vi nærmer os sidste kategori i Hemmingsens nedenstående top tre over de værste score-forsøg, han har set på Tinder. Som en lille advarsel vil han gerne “advare på det kraftigste” imod at tage nogle af dem i brug.

“Det synes jeg er dumt at skrive til en pige som det første. Pigen tager det heldigvis rimeligt pænt og skriver “charmerende” tilbage med en grinende grædesmiley, så det kunne have gået værre. Men det synes jeg bare, man skal holde sig fra at skrive.”

“Den her er jo bare et lille uddrag af, hvor mange klamme og mærkelige beskeder, der er derinde. Jeg synes, den er lidt dum at skrive. Den er jo ikke meget grov, men den er bare ret ulækker. Den ville jeg nok heller ikke blive glad for at modtage som pige. Hun har heller ikke svaret tilbage.”

“Det er meget normalt, at de skriver sådan her derinde. Jeg havde så mange beskeder, der var meget værre end de her, som aldrig kom med i bogen, fordi de var for sindssyge. Hun har så heller ikke rigtig svaret. Det er en dum åbner, og jeg vil advare mod at bruge den. Jeg tror ikke, den fungerer, og du skræmmer bare pigen væk.”

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad der er do’s og dont’s på Tinder, giver Hemmingsen dig her et par råd med på vejen. Han taler her ud fra mændenes perspektiv - for de er ifølge ham de værste derinde.

“Jeg ser rigtig meget, at drenge copy-paster en besked og sender den rundt til alle piger. Det værste er, at de glemmer at udskifte navnet. Lad være med at gøre det - eller gør dig i det mindste den ulejlighed at finde ud af, hvad pigen hedder. Find på noget andet i stedet for bare at kopiere,” siger han.

“Et godt råd er derimod at finde ud af, hvad det er for en pige, man snakker med. Undersøg, hvad hun kan lide, og spørg ind til noget af det, hun har på sin profil. Lav lidt research på den person, du skriver til.”

Slutteligt vil Hemmingsen også give en opsang til Tinders kvindelige brugere.

“De er meget snobbede derinde. Næsten lige meget hvad drengene gør, er de sådan ‘nej, dur ikke, væk’. Det kan de også sige til nogle, som ikke skriver sådan nogle skræmme-beskeder, som vi lige har set, men som faktisk er ret søde. Så jeg synes altså, ud fra hvad jeg ser, at pigerne er lidt tunge at danse med derinde. De skal være lidt mere åbne, når nu de har oprettet en profil på en dating-app.”

LÆS OGSÅ: Så meget ved Tinder: Journalist fik sendt 800 sider om sig selv og sine hemmeligheder

LÆS OGSÅ: Med ny Tinder-opgradering kan du se, hvem der har swipet til højre på dig

LÆS OGSÅ: Gymder er det nye Tinder – hvis du vil finde kærligheden i fitnesscenteret