Hans restauranter har tilsammen modtaget 16 Michelin-stjerner, han er blevet slået til ridder i England, han er en af de eneste kokke, der nogensinde har vundet tre Catey Awards for bedste restauratør, hans hoved-restaurant har været Englands bedste otte år i træk og han er med i den Kulinariske Hall of Fame.

Men vi kender ham bedst, fordi han råber på tv. Gordon Ramsay, der oprindeligt ville have været fodboldspiller, er uden sammenligning verdens mest kendte kok, primært på grund af sine mange tv-programmer, som fx Kitchen Nightmares og Hells’ Kitchen.

I dag fylder han 50, og vi siger et stort tillykke, med ærefrygt i stemmen, og hylder ham med en samling af de 9 bedste Ramsay-øjeblikke.

 9: Ramsay har ikke tid til bimbos

I Hell’s Kitchen er der altid travlt: Hvis ikke en af de uduelige deltagere har brændt bøffen på, har de stegt den for lang tid. Derfor skal man som gæst passe på med at afbryde mesterkokken, når han tryller bag komfuret.

Hell’s Kitchen sæson 1

8: Ramsay er overrasket

En vigtig del af Hell’s Kitchen er konkurrence-elementet. Således afsluttes hvert afsnit med, at en af deltagerne sendes hjem, og det gerne på en måde, der holder seernes opmærksomhed så længe som muligt.

Hells Kitchen sæson 4

7: Ramsay undskylder for den gamle sæk

Ramsay er en mand, der steger bøffen perfekt medium-rare hver gang. Alligevel sker det, at selvretfærdige gæster stiller sig kritiske overfor hans mad. Men når Ramsay er kok, har kunden ikke altid ret.

Kitchen Nightmares sæson 1

6: Ramsay lader den britiske charme skinne igennem

Dagens fødselar kommer fra beskedne kår i Skotland, og lader ikke så sjældent det verdenskendte, højlandske lune komme frem.

Hell’s Kitchen sæson 2

5: Ramsay prøver at bevare koncentrationen

En mesterkok skal koncentrere sig, og det skal ingen gæst og ingen bryster på bordet ændre på.

Hell’s kitchen sæson 2

4: Ramsay giver råd om psykisk behandling

Abbey fra restauranten Downcity er en af de mest kendte deltagere i serien ’Kitchen Nightmares’, hvor Ramsay kommer mere eller mindre imødekommende, men altid fallit-klare, restaurantejere til undsætning.

3: Ramsay beder kok forlade køkkenet

’Get out’ er en af Ramsays mest populære catchfrases, og han bruger den i ’Hell’s Kitchen’, når en deltagers tid i køkkenet er slut.

Hell’s Kitchen sæson 3

2: Ramsay lærer kokkeaspirant om Tefal

Fans af Ramsay vil vide, at når ’chef’ presses til det alleryderste, når hans raseri et niveau, hvor stemmen næsten ikke kan følge med. De episoder, hvor det sker, er næsten det bedste.

Hell’s Kitchen sæson 2 

1: Ramsay taler fransk

Er der én ting, Ramsay slet ikke kan klare, så er det, når en kok ikke har orden i sit køleskab, ikke tager kritik til sig og ikke har en vis portion ydmyghed overfor verdens bedste Ramsay.

Kitchen Nightmares sæson 1