Hvornår og hvordan gik det op for dig, at du havde et talent?

”Da jeg, efter at være faldet i gylletanken hjemme på min fødegård, blev bedt om udførligt at berette for min far Jens Birgit, hvordan i alverden jeg og en af gårdens karle dog var havnet i lort til halsen – bogstavelig talt. Jeg tryllebandt Jens Birgit fra første sekund med min dramatiske, men dog fuldstændig nøgterne og præcise fortælling.

Da jeg var færdig, stod min fader målløs og kiggede på mig og sagde derefter de ord, der siden hen skulle definere min karriere: ’Kirsten Birgit! Då skæ dælme æt hvæ pæ gaarde mæ arbæjt wæ æ blåh.’ Karlen kom sig i øvrigt aldrig over turen i gylletanken. Han levede i jernlunge lige indtil sin død 14 år senere. Det var en ærgerlig situation. Jeg var også afskåret fra at komme til begravelsen.”

Hvad har du ofret undervejs? Fx familie, venner, en hobby …?

”Ja.”

Hvilket råd ville du give, hvis du mødte dig selv som barn?

”Hvis jeg kunne rejse tilbage i tiden, ville jeg sgu ikke spilde min tid på at give mig selv gode råd, når jeg nu aldrig har haft brug for det. Nej, så hellere rejse tilbage til 1889 i Ober­­österreich, nærmere bestemt Braunau, hvor jeg ville skære tungen af lille baby Hitler, så han aldrig kunne være blevet den dragende orator, han blev.”

Hvem eller hvad har motiveret dig mest?

”Betty Dodson. Takket være hendes sagnomspundne onanikursus i New York lykkedes det – efter måneders intensivt arbejde – at masturbere mig tilbage til livet og journalistikken efter at have oplevet rædslerne i Grosnyj på allernærmeste hold. Jeg har stadig min massagestav fra dengang. Jeg kalder den for min tryllestav. Den kan få selv de værste besværgelser til at forsvinde som dug for solen. Og så er den også god, hvis man har en myose i nakken.”

Hvad har været den største forhindring for, at du kunne realisere dit talent?

”Det ved jeg virkelig ikke. At finde en stol at sidde på? At fyldepennen løb tør for blæk? Det er kun tabere, der fokuserer på forhindringer. Se bare på negrene. Der er aldrig andet end brok med dem.”

LÆS OGSÅ: Den Korte Radioavis: Der er hele tiden noget, jeg er vred og sur på verden over, og derfor er det dejligt at lave Kirsten Birgit og få afløb for det”

LÆS OGSÅ: Abdels ensomme morgenmad er det sjoveste på Twitter lige nu

LÆS OGSÅ: Anders Hemmingsen:"Alle mennesker grundlæggende er ens. Fx stjæler vi alle sammen blyanter i IKEA"