Søren Poppe er gået fra at sejre i Melodi Grand Prix, lave en VM-sang og sælge 200.000 album til i dag at være skolelærer. Hvad skete der? scroll-down

Søren Poppe er gået fra at sejre i Melodi Grand Prix, lave en VM-sang og sælge 200.000 album til i dag at være skolelærer. Hvad skete der?

Som en del af Rollo & King var Søren Poppe i begyndelsen af 00’erne en af Danmarks mest populære popmusikere med mere end 200.000 solgte album, udsolgte koncerter, en officiel VM-sang og topplaceringer til Melodi Grand Prix. Men succesen dalede, hitsene udeblev, og i 2006 faldt tingene sammen. Siden har han både drevet et fitnesscenter, været massør, pædagog og skolelærer. Vi har talt med ham om de mange jobskifter.

Af Simon Kirkegård
Foto: Tobias Nicolai
Karriere Euroman

Mellem Birthe Kjær & Feel Good Band og aftenens store hovednavn Kandis var det blevet Søren Poppes tur til at spille op til dans foran de knap 3.000 fremmødte til Svendborgsund Dansktopfestival.

Umiddelbart lød det som en overkommelig opgave for en garvet trubadur som Søren Poppe. Alligevel var han nervøs.

Ham, som spillede os alle inde i nullerne som den ene del af duoen Rollo & King, og som fra den ene dag til den anden dukkede op, vandt danskens hjerter og solgte 130.000 debutalbum. Pludselig sang vi alle med på de joviale og smålumre tekster om at få et dyt i bamsen og om hende, der sagde ”tag bukserne af”. Ej at forglemme ’Der står et billede af dig på mit bord’, der blev nummer to ved Eurovision i 2001.

Måske vi endda var med til 'Rockshow' på Femøren i sommeren 2001. Den legendariske aften, hvor publikum sang omkvædet af ’Der står et billede af dig på mit bord’ syv gange i træk. 43.000 mennesker. Kun til trommernes rytmiske buldren. Og hvis ikke, har vi da nok sunget med på ’Danmarks Drenge’, som Søren Poppe lavede med Sofie Lassen-Kahlke i forbindelse med fodbold-VM i 2002.

Søren Poppe var på mange måder ’vi’. Han var lyden af folkelighed og fællesskab, og han var det, vi spillede og sang med på, når vi skulle være glade og i godt humør. Men pludselig var han væk. Ånden fra hans sange levede videre, men med årene blev det uden Søren Poppe.

Efter fire år med kronisk succes dalede bookingerne, færre folk tog del i festen og købte de nye plader, han udgav. Han havde svært ved at forholde sig til kontrasten, der var fra den tornado af succes, han hovedkulds blev kastet ind i i år 2000, til de mere afdæmpede vestenvinde, han nu stod i. Det føltes som et angreb på hans person, og med egne ord “knækkede han nakken på musikken”.

I 2006 blev han diagnosticeret med både stress og angst, der sidenhen kastede ham ud på en karrieremæssig rejse, der ville få selv Odysseus til at spærre øjnene op. Det tvang ham til at stoppe med musikken, og uden en reel plan b måtte Søren Poppe genopfinde sig selv.

I 2008 fik han et job i Fitness World Værløse, hvor han sidenhen blev bestyrer. I samme periode uddannede han sig til massør og drev i en årrække sin egen mobilklinik og kørte rundt til kunder på Sjælland og i København. Han havde sågar tre sæsoner som fast massør på TV 2-programmet ’Vild med dans’. Siden arbejdede han som pædagogmedhjælper på en institution for unge med et handicap. I dag er han skolelærer på Birkerød Skole.

Musikken er dog begyndt at hive i ham igen, og nu prøver han på ny at finde sit fodfæste i den branche, han slog sig hårdt på.

Derfor var han også nervøs den augustaften til Danskstopfestivalen, som var hans første store koncert i mange år. Men han følte sig glad, og han følte sig hjemme på scenen. Koncerten gik strålende, men alligevel gav oplevelsen ham en tvetydig følelse. For selvom det gav ham lyst til mere, blinker de tidligere erfaringers advarselslamper og fortæller ham, at han skal tage det med ro.

Se, hvad vi ellers skriver om: Job, Musik og Interview