I et totalt uvidenskabeligt forsøg (og fordi vi elsker maden) har redaktionen forsøgt at kortlægge, hvor på Nørrebro, den bedste tyrkiske og arabiske mad serveres. Der er sikkert masser af andre bud, men de fire restauranter herunder er de steder, vi oftest frekventerer på grund af deres høje niveau og gode smag. Del gerne dit favoritsted i kommentarfeltet. Velbekomme!SAFIR KEBAB

Safir Kebab på hjørnet af Hørsholmsgade og Jagtvej er den yngste af de bedste. Ved solnedgang er stedet ofte stuvende fuldt - så fuldt, at folk er begyndt at reservere bord. Deres serveringer er store og rotisserie-kyllingerne sidder lige i skabet. Den virkelige attraktion er dog ayran-skipperen, der udelukkende er ansat til at lave den bedste ayran, der er smagt nord for Sortehavet.

Safir Kebab
Jagtvej 23BEYTI

En nyklassiker på Indre Nørrebro. Har åbent til kl. 06 i weekenderne, men der er al mulig grund til at besøge Beyti om dagen, når du er ædru og stadig har intakte smagsløg. Team op med en ven og bestil deres Karisik Mixed Grill til to personer, der byder på det smukkeste fra det osmanniske køkken. Og så er brødet hjemmelavet. På varme dage kan Beyti åbne skydedørene, så man nærmest sidder på Blågårdsgade. Glimrende!

Beyti
Blågårdsgade 1AHAAA - DET ARABISKE MADHUS

Skal det være falafel, skal du på Ahaaa på enten Blågårdsgade eller Nørrebrogade. Efter at have åbnet på Blågårdsgade, udvidede Ahaaa med succes med Nørrebrogade. De har ikke kulgrill, men til gengæld excellerer de i at lave falafel, som de som side order sælger for latterlige 2 kr. stykker. Det er et fund. Bestil hommus eller moutabel til. Haps.

Ahaaa
Blågårdsgade 21
Nørrebrogade 51KÖSK KEBAB

Praktisk talt ligger Kösk i Nordvest, men det er så godt, at det ikke kan undlades. Der er tætpakket med spisende gæster, hvilket altid er et godt tegn, og det er selvfølgelig på grund af maden. Det er klassisk tyrkisk, og selvom der kan være ventetid, er maden værd at vente på. I øvrigt ekstra plusser for deres udestue, der er et roligt indslag i et hektisk lokale.

Kösk Kebab
Frederikssundsvej 23LÆS OGSÅ Tag i skoven: Sensommerens svampe

FACEBOOK Bliv ven med Euroman