Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

10 ting, du sikkert godt vidste om James Bond

10 ting, du sikkert godt vidste om James Bond

1. MEST OG MINDST SETE 007
Til trods for, at der er bred konsensus om, at Sean Connery er alle tiders bedste Bond, afholdt det ikke 832.000 danskere fra at se Roger Moore i rollen som 007 i ’Spionen der elskede mig’, der derved er den Bond-film, der har solgt flest billetter i de danske biografer. Omvendt stod det til, da George Lazenbys engangsforeteelse som Bond i ’I hendes majestæts hemmelige tjeneste’ ramte Danmark. Med et tilskuertal på blot 210.000 er den nemlig den dårligst sælgende Bond-film i de danske biografer nogensinde.

2. PIERCE BROSNANS TV-KONTRAKT
I fire film nåede Pierce Brosnan at slå sig løs som agent 007, men det kunne rent faktisk have været anderledes, havde han ikke skrevet kontrakt med tv-serien ’Remington Steele’. Brosnan fik nemlig allerede tilbudt jobbet i 1987, men da han ikke kunne komme fri at sin tv-kontrakt, gik rollen til Timothy Dalton.

3. PUSSY VAR TIL PIGER
I romanforlægget til ’Goldfinger’ var Pussy Galore til kvinder – hvorfor hun til at begynde med rent faktisk afviste den ellers så charmerende agent.

4. VISA MÅTTE SVINGE KORTET
For livsstilsprodukter har det altid været eftertragtet at blive associeret med den stilfulde agent 007, og det er derfor ikke blevet billigere med årene at blive brandet med Bond. Da VISA i forbindelse med premieren på ’Tomorrow Never Dies’ (1997) ønskede at lave en reklame i ægte Bond-stil og med Pierce Brosnan i hovedrollen, blev det hurtigt en af de dyreste reklamefilm i verdenshistorien.

5. VIRKELIGHEDENS GOLDFINGER
Virkelighedens Goldfinger var ungarsk arkitekt og hed Erno til fornavn. Forfatteren Ian Fleming valgte navnet, fordi han var indædt modstander af Erno Goldfingers bastante byggeklodser, der også kunne ses i London.

6. OSCAR-SKUESPILLERE
Det har virket attraktivt at skulle spille med i en James Bond-film, men så attraktivt kan det alligevel heller ikke være. I hvert fald ikke, hvis man har en af de eftertragtede Oscar-statuetter stående på reolen. Vi skal nemlig helt frem til 1985 og ’Agent 007 i skudlinjen’, før en Oscar-vindende skuespiller, nemlig Christopher Walken, satte sine ben i en Bond-film.

7. RØD JAGT
’Mission drab’ stod der på plakaten, da den anden film i Bond-serien, ’From Russia with Love’, fik dansk premiere i 1963. I Sverige var de ikke bange for at spille på de politiske undertoner, og svenskerne indløste i stedet billet til ’Agent 007 ser rødt’.

8. GENBRUG
Lytter man godt efter, når Bond flygter fra Khans palads i ’Octopussy’, kan man høre Johnny Weissmüllers berømte jungleskrig fra 30ernes Tarzan-film.

9. BANG FOR THE BUCK
Sean Connery fik genforhandlet sit kontrakt forud for ’Diamanter varer evigt’, og for at få råd til at betale den skotsktalende stjerne, hvad han ville have, måtte man i stedet skære hårdt ned på filmens special effects-budget.

10. SVIMLENDE TONER
James Bond anno 1965 lanceres til tonerne af Tom Jones, der efter sigende besvimede, da han første gang skulle forsøge at ramme den høje sluttone i 'Thunderball’s titelmelodi.