I søndags blev rapperen 21 Savage, borgerligt døbt Sha Yaa Bin Abraham-Joseph, anholdt i sin hjemby Atlanta og bragt i immigrationsstyrelsen ICE’s varetægt i Georgia.

Der sidder han stadig, anklaget for at være illegal indvandrer, efter han som 13-årig ankom til USA med sin familie. Anklagerne lyder på, at han siden 2006, hvor hans oprindelige visa udløb, har opholdt sig ulovligt i landet.

Men 21 Savages advokat Charles H. Kuck påpeger, at hans klient aldrig har forsøgt at skjule sin oprindelse - faktisk, så anmodede han i 2016 om et såkaldt U Visa, som udstedes til folk, der har været udsat for kriminalitet i USA og oplevet betragtelig psykisk eller fysisk skade.

”Hr. Abraham-Joseph har aldrig skjult sin immigrationsstatus over for den amerikanske regering,” udtaler advokat Charles H. Kuck i en pressemeddelelse.

”Ministeriet for indenlandsk sikkerhed har kendt til hans adresse og hans historik siden anmodningen om U Visa i 2017. Alligevel har de ikke foretaget nogle handlinger mod ham før denne weekend.”

En prekær situation for den succesfulde rapstjerne, som på søndag er med i kapløbet om to Grammy-statuetter for sin medvirken på Post Malones verdenshit ’Rockstar’.