Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

3 gode vine til under 170 kr.

3 gode vine til under 170 kr.

3 gode vine under 170 kr.

Cuvée des Galets Plan de Dieu Côtes du Rhône Villages 2010, Domaine les Aphillanthes - Frankrig Mons. Sydrhône, Philippe Cambie, er indover hos Daniel Boulle på Aphillantes. Kan man smage hans hånd? Egentlig ikke, for jeg ved ærligt talt ikke helt, hvad hans hånd smager af. Han kan både det moderne og det traditionelle. Imponerende næse, moderne chateauneufstil med gren og kvas på rosmarin og lavendel oven i mørke bær, brombær, typiske sure elementer a la rønnebær, cigar og lakrids og velindkapslet smag, cremet, fed, afrundet tannin, men forbavsende livlig syre, som giver vinen strit og spjæt.

Pris: 99 kr. v./6 fl. 

www.a-vinstouw.dk


Non Confunditur 2008, Arg iano, Toscana - Italien Seriøs jordet duft, gammeldags sangiovese, og så er det ikke engang sangiovese, som spiller førsteviolin. Cabernet og merlot fylder mest, og det hele er som i gamle dage med blod, blyant, kostald og jern oven i kirsebærrene. Syre fra årgangens kølige vejrlig, vellykket miks af hele fire druer, der historisk ikke har arbejdet sammen særlig længe – cab, merlot, syrah og sangiovese. Smager af médoc på rejse. Ret vellykket og moden nu. Argianos Hans Vinding-Diers er dygtig, husets stil er normalt til den pumpede side, men årgangen gør den godt, og prisen er fin.

Pris: 99,95 kr. v./12 fl. 

www.philipsonwine.com


Fleurie Cuvée Vieilles Vignes 2012, Domaine de la Grand’Cour, Beaujolais. Frankrig Naturvinsnæse, svovlfri lugt, uhæmmet frugt, skarp af små skovbær, tyttebær og skovjordbær og så pludselig oliventapenade! Æblesaft, muskatnød og slåen. Der er antydet CO2 på tungen, frihjulsfrugtighed, letbenet stil, ja, nærmest svævende, men også lidt kort i sin frugt, til gengæld bliver ’jorden’ hængende. Antydet oxyderet stil, men ikke for meget, giver valnøddecreme og bitterhed. Mineralsk så det forstås og egentlig mere bourgogne end beaujolais! Herlig drik. Manden bag hedder Jean- Louis Dutraive. Jeg vil tro, den skal drikkes nu og det næste år, inden skrøbeligheden tager den.

Pris: 169 kr. 

www.domainebrandis.dk