Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

8 øjeblikke i Mews historie: Se Bo Madsens private billeder

8 øjeblikke i Mews historie: Se Bo Madsens private billeder

Sidste sommer forlod Bo Madsen pludselig Mew. Her ser han tilbage på bandets lange historie, der allerede startede første skoledag.

”Jeg har ikke talt offentligt om det før, men det hele kan koges ned til, at ét langt venskab og arbejdsfællesskab ikke kunne holde til det længere. Jonas’ og mit,” fortæller Bo Madsen i juni-nummeret af Mew.

”Jeg ønsker ikke at gå i detaljer om, hvad der skete. Vi har et æreskodeks, en respekt mellem os i den forstand, at vi ikke taler dårligt om hinanden. Men det er da et tab for mig, at Jonas og jeg ikke kunne løse det. Mew udsprang jo af det venskab, han og jeg havde haft, siden vi var små. Det var desværre ikke muligt at redde.”

At det ikke bare var et almindeligt arbejdsfællesskab og venskab, der gik i opløsning kan man se på disse private billeder, der er kommenteret af Bo Madsen selv.1. Første skoledag på Bernadotteskolen i Hellerup i 1982. Det er mig forrest og Jonas Bjerre, der står i baggrunden. 2. Dette er fra vores første koncert på spillestedet Vega i København i 1998. Jeg kender 90 % af publikum på billedet. Faktisk kan man se min mor og far – og Jonas’ forældre – på billedet.3. Sommerdemoer indspillet på Jonas’ værelse i 1995.4. Da det hele begyndte – Mew i sin spæde start samlet på Jonas’ værelse i 1993. Fra venstre er det Jonas Bjerre, mig, den daværende trommeslager Thomas Fischer og så Johan Wohlert. 5. Jonas Bjerre, Silas Graae og jeg havde lejet et hus på Sicilien i 2011 for at skrive albummet ’+–’. Det er mig, der ligger i swimmingpoolen. Faktisk er det et fint billede på, hvordan jeg havde det. Jeg ville hellere være under end over vandet.6. Det er fra 2003, hvor Mew var i Japan første gang. Det var en virkelig syret oplevelse, fordi de japanske fans er hardcore. Vi følte os som rockstjerner, når hotellobbyen var proppet med fans.7. Vi turnerede første gang i USA med Bloc Party i 2005 – tre en halv uge fra den ene ende af USA til den anden.
8. De første numre, som Jonas og jeg lavede sammen i 9. klasse. Der var to numre, som vi sang sammen. Et af dem hed ’Sex Maniac’, der udmærkede sig ved at have en meget fræk tekst.

LÆS OGSÅ: Afsnit 4 af ’Ritualer’ med Nikolaj Koppel: "Jeg kan ikke leve i to timer uden musik i mit liv"

LÆS OGSÅ: De 25 største comebacks – fra værste til bedste

LÆS OGSÅ: Jagten på det sorte guld: Vinylplader kan være en god investering