Han har brugt store dele af sin barndom og ungdom foran det store, sorte flygel.

”Jeg har svedt mange tårer ved det flygel. Næsten tudet. For der var altid en bjergtinde højere end den, du lige havde besteget. Jeg har lært disciplin ved det flygel. Det er ikke så faretruende længere, men da jeg var ni år, var det et monster, der kunne spise en.”

Sådan fortæller Nikolaj Koppel i dette fjerde afsnit af vores web-tvserie ’Ritualer’.

Gennem hele hans opvækst havde han udsigt til en stor karriere inden for klassiske musik, men i en voksenalder valgte han til manges forbavselses at droppe ud og søge i en ny retning.

”Jeg havde brug for at komme ud i verden for at prøve nogle ny ting i stedet for at se de næste 50 år banede ud i én selvlysende sti foran mig. Jeg havde lyst til at prøve noget andet. ”

Det bragte ham blandt andet forbi journalistikken (blandt andet som redaktionschef her på Euroman), men også som tv-vært og siden som underdirektør i Tivoli. Selv om han ikke længere spiller store koncerter, spiller musik stadig en stor rolle i hans liv.

”Jeg kan ikke leve i to timer uden musik i mit liv,” som han siger.

I næste uge kan du se det sidste afsnit af 'Ritualer', der denne gang tager på landet med Knud Romer.

Det er Mads-Emil Luplau (art director), Kristina Juhl Brogaard (co-producer), Oliver Enné (producer), Rasmus Quistgaard (fotograf), Thomas Howalt Andersen (instruktør), der står bag serien om Ritualer.

Se de tidligere afsnit her: 

Ingvar Cronhammars ritualer:"Jo mere, du presser på i den skabende proces, jo mindre får du ud af det"

Mads Brüggers ritualer: ”Det handler om at komme væk fra hjernen”

PREMIERE: Ny web-tvserie om kreativitet og ritualer