PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

BFL

Foto: PR Soulja Cav (t.v.) og Lil Sim (t.h.).

BFL er tilbage efter to års pause: "De låste også Nelson Mandela inde, fordi han fortalte sandheden"

Rapkollektivet BFL, der i 2015 slog igennem med 'J-dag' og senere 'Det' Brian', er aktuelle med singlen 'Fri Igen' efter to år udenfor rampelyset. Euroman har spurgt Soulja Cav, Lil Sim og MDMAnders, hvor deres udfordringer med ordensmagten stammer fra.

Det er over to år siden, vi sidst hørte fra BFL. Hvorfor er der gået så længe?

"Vi har også et liv udenfor musik. Et liv, hvor vi meget ender i problemet med loven. Det har så resultat i at vi alle har været en tur igennem det danske fængselssystem. Amigo sad kun i to måneder i en ungdomsandstalt på grund af hans alder, og Lil Sim måtte sidde to år.

MDMAnders er den eneste, som klaret den uden at ryge bag tremmer, men han måtte også bruge hele sommeren 2018 i Polen, hvor han gemte sig hos nogle gamle venner på grund af alt det der med, at indsatsstyrkerne raidede hans lejlighed en nat, hvor han heldigvis var ude og kneppe en dame."

Hvorfor føler I, at politiet behandler jer uretfærdigt?

"Poitiet tør kun at spille op, når de er mange, og de har den blå vest på. Når man fx støder på dem inde i Netto, når de har fri, er de ikke til en skid, når man udfordrer dem til en én mod én, selvom de måske er 20 år ældre end én selv. De bliver pissebange og gør sig selv til grin foran deres børn og deres kone."

I musikvideoen til ’Fri Igen’ stjæler I cykler, begår indbrud ved højlys dag og rapper om at stikke folk ned med en kæmpe kniv. Frygter I ikke for at ryge i fængsel igen?

Det eneste, vi frygter, er Gud. For det er kun ham, der har ret til at dømme os. Desuden er der ikke noget forkert i at leve en anderledes livsstil. I forhold til at risikere at komme bag tremmer igen så giver vi personligt ikke en fuck. Bare lås mig inde i et rum med en seng og et GTA-spil. Jeg skal nok hygge mig, til jeg kommer ud igen og den dag, jeg kommer ud, tager jeg direkte ind på Staden og fortsætter, hvor jeg slap. De låste også Nelson Mandela inde, fordi han fortalte sandheden, som den var. De kan jo prøve at låse os inde, men så skal de også først fange os."

Hvis I ikke betragter det som en straf at sidde i fængsel, er der så ikke noget galt med det danske fængselssystem?

"Det er det, vi altid har sagt. Systemet er problemet. Det er til grin, at når man har to venner, der begge lavede samme slags kriminalitet, og den ene er under 18, så får de ikke samme straf, selvom de begge er et menneske."

Hvordan har det påvirket jeres indbyrdes relation at sidde inde sammen?

"Det er ikke sandt, at vi har siddet inde sammen. Amigo sad sammenlagt 2 måneder i ungdomsfængsel, og Lil Sim har siddet to år med de helt hårde drenge. Men det har knyttet os meget tæt at få besøg af hinanden i de mørke tider. Du ved ikke, hvordan det er at være låst inde som et dyr i et bur, før du har prøvet det. Forestil dig, at du er helt alene i en gladiatorarena med andre vilde dyr, og du har kun dig selv, dit ord og dine nosser. De små besøg fra venner og familie betyder alt. Og vi vil aldrig glemme dem, som viste os den loyalhed og besøgte og skrev til os."

Lad os tale lidt om musikken. Hvordan har to år i fængsel påvirket jeres musikalske udtryk?"

"Det har gjort musikken bedre."

Hvad er budskabet på ’Fri Igen’?

"Der er mange budskaber, fx at man ikke skal lade systemet knække én, selom de prøver hver eneste dag, og at man aldrig skal lytte til nogen lov, hvis man ikke er enig i den. Det vil sige, at man skal altid gøre det, man har mest lyst til, lige når man får lyst til det og aldrig tænke."

Jeres lytterskare består fortrinsvis af unge mennesker. Kommer I ikke til at male et rosenrødt portræt af den kriminelle løbebane?

"For det første så er det at male ikke det samme som at lave musik, det er to forskellige ting. Og nej, vi rapper om livet, sådan som vi oplever det. Vi siger ikke, du skal gøre, som vi gør eller leve, som vi gør. Men fx er vi stolte af at bidrage til, at unge i Danmark er begyndt at tage mere coke. Det at tage stoffer gør, at du ser klart, og at du ikke kan blive manipuleret af regeringen, som styrer og overvåger befolkningen. Fx blander de slørende stoffer i grundvandet så det vand, der kommer ud af hanen gør, at de kan kontrollere dig. Coke og hash gør, at de ikke kan kontrollere dig. Hvorfor tror du, coke og hash er ulovligt?"

Hvad kan vi forvente os fra BFL i fremtiden?

"Vi har mange ting på banebrydende veje. Vi er i gang med en dokumentarserie, hvor man følger os og ser, hvordan vi lever 'behind the seems'. Desuden har vi nye sange på vej, blandt andet vores første kærlighedssang, som vi har lavet sammen med vores elskede bror Lil Producer."