Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Bret Easton Ellis: Jeg var Patrick Bateman

Bret Easton Ellis: Jeg var Patrick Bateman

Siden ’American Psycho’ første gang blev offentliggjort i 1991, har der været spekuleret i, hvor forfatteren fik sin ultra narcissistiske seriemorder af en hovedperson fra. Tidligere har forfatteren peget på sin far, men nu erkender han sin egen medskyld.

”Jeg indrømmer det nu. Jeg skrev om mig selv.”

I de første mange år efter den kontroversielle udgivelse af American Psycho nægtede Bret Easton Ellis, at han selv havde en flig af verdens måske mest modbydelige hovedperson Patrick Bateman. Men Bret Easton Ellis har de seneste år erkendt, at personen har flere lighedstegn med ham selv. Det gør han blandt andet også i dette interview med internetmagasinet Sabotage Times

”Patrick Bateman var mig. Jeg var Patrick Bateman. De første 10-15 år efter den blev offentliggjort, var jeg meget defensiv omkring det, men jeg skrev om mig selv,” fortæller forfatteren. 

Se eller gense en af de bedste scener fra 'American Psycho' her:

I bogen ’Lunar Park’ får Bret Easton Ellis’ far ellers den tvivlsomme ære at blive afsløret som Patrick Bateman. Men yuppien med hang til mord, mærkevarer og popmusik er i højere grad et selvportræt.

”Det er en lille smule min far, men det var mig, der levede den livsstil. Min far var ikke i New York på den tid som Patrick Bateman, han levede ikke i den samme bygning, eller gik til de samme steder – jeg gjorde, jeg gjorde alle de ting,” fortæller han og fortsætter:

”Jeg er selvfølgelig forfatter, og jeg er ikke interesseret i at udgive min dagbog. At skrive om mig selv er ikke særligt interessant. Men drivkraften til at skrive den bog kom ud af min livsstil og hvor ulykkelig det gjorde mig.”

Her kan du se traileren til Bret Easton Ellis’ seneste bog ’Imperial bedrooms’:

FACEBOOK Bliv ven med Euroman