nikolaj coster-waldau jaime lannister game of thrones overlever hjemmeside regner ud
Foto: Helen Sloan/HBO.

Coster-Waldau overlever: Hjemmeside regner 'GoT'-chancer ud

En gruppe tyske studerende har anvendt en lang række data til at udvikle en algoritme, der forsøger at besvare det store spørgsmål: Hvem overlever den sidste sæson af 'Game of Thrones'?

Foråret er over os, og vinteren er for længst slut, fortæller både kalenderen og temperaturerne os. Men måske vil nogen faktisk påstå, at vinteren først lige er begyndt. 

På streamingtjenesten HBO blev den afsluttende sæson af kultserien 'Game of Thrones' nemlig skudt i gang i nat dansk tid. Og her er vinteren for alvor hærgende, vil de indviede naturligvis forstå. 

Og ikke alene er 'Game of Thrones' berygtet for dens mange og ofte uforudsigelig dødsfald, så er vi, som nævnt, nu også nået til seriens afsluttende kapitel, hvorfor det indlysende spørgsmål banker hårdt på porten: Hvem må lade livet? 

Det har en gruppe studerende fra Münchens Tekniske Universitet sat sig for at finde ud af ved brug af et par brugbare modeller og alverdens 'Game of Thrones'-data.

'A Song of Ice and Data', kalder de hjemmesiden, hvor størstedelen af den populære series karakterer er blevet tildelt en overlevelseschance i procent. Baseret på blandt andet køn, alder og elskere. 

Har man de danske briller på, kan man varme sig på, at Nikolaj Coster-Waldaus karakter, Jaime Lannister, har blot 4 % chance for at dø. Til gengæld tildeles Bronn sølle 6,5 % chance for overlevelse.

Gå selv på opdagelse på hjemmesiden her

Se, hvad vi ellers skriver om: Game of Thrones og Nikolaj Coster-Waldau