Hvis jeg havde en krone for hver gang, nogen har sagt til mig (eller jeg har sagt til nogen), at ”Klovn jo faktisk bare er en dansk kopi af den amerikanske serie ’Curb Your Enthusiasm’”, vil jeg gætte på, at jeg havde i omegnen af femten kroner, hvilket ikke er mange penge, men det er altså stadig blevet sagt relativt mange gange i forhold til så meget andet.

Men nu er den amerikanske udgave af ’Klovn’ desværre snart fortid. Det er blevet annonceret, at sæson 12, der har premiere på HBO i februar 2024, bliver seriens sidste.

Den amerikanske sitcom havde oprindeligt premiere tilbage i år 2000 og er skabt af komikeren Larry David, der også fungerer som seriens hovedrolle, hvor han spiller en fiktionaliseret udgave af sig selv. Indtil seriens skabelse var han mest af alt kendt for at være medskaber af ’Seinfeld’.

Da sæson 11 havde premiere i 2021, blev ’Curb Your Enthusiasm’ officielt HBOs længst kørende serie.

I en udtalelse til Variety har Larry David følgende kommentar til seriens afslutning:

”Nu hvor ’Curb’ nærmer sig sin ende, får jeg endelig muligheden for at vriste mig fri fra denne ’Larry David’-persona og blive den person, Gud havde til hensigt, at jeg skulle være – det betænksomme, venlige, omsorgsfulde, hensynsfulde menneske, jeg var, indtil jeg blev afsporet ved at portrættere denne ondartede karakter. Og så, 'Larry David', siger jeg farvel til dig. Din misantropi vil ikke blive savnet. Og til jer, der gerne vil i kontakt med mig, kan I finde mig hos Læger Uden Grænser.”

De kloge hoveder vil gøre sig klogt i at stille spørgsmålet: ”Men men men… har serien ikke været ved at slutte mange gange før?”

Svaret er jo. Seriens producer Jeff Schaffer har i et tidligere interview udtalt, at de har filmet hver sæson, som skulle det være den sidste, med muligheden for at lave en ny sæson, hvis Larry David skulle få flere ideer (hvilket han heldigvis har vane for). Således gik der fx seks år fra sæson otte havde premiere i 2011, til sæson ni havde premiere i 2017.

I tilfælde af at Larry David ikke havde lyst til at forsætte efter sæson 11, lå man inde med en alternativ slutning på sæsonen, hvor Larry David døde, afslørede Jeff Schaffer i samme interview med Los Angeles Magazine. Den slutning blev dog heldigvis aldrig vist, da Larry David ikke var klar til at dø. Tiden vil vise, om han er det i slutningen af sæson 12, der altså er annonceret som seriens sidste.

Sæson 12 vil bestå af 10 episoder, hvoraf den første har premiere den 4. februar 2024.