James Bond
Foto: Getty Images

Dencik, Malek og 'True Detective': Her er castet til den nye Bond-film

Dansk Hollywood-stjerneskud skal spille skurk i den 25. James Bond-film, der dog stadig er titelløs.

David Dencik går i fodsporene på Mads Mikkelsen, Jesper Christensen og Ulrich Thomsen som skurk i blockbusterfilmene om Agent 007.

Det står klart, efter castet til den nye James Bond-film i dag blev præsenteret i forfatteren til de originale bøger Ian Flemings ikoniske villa, GoldenEye, på Jamaika.

Mens vi herhjemme kan glæde os over, at det danske skuespiller-parnas stadig er i høj kurs hos Bond-producenterne, er det ikke Denciks tilstedeværelse på rollelisten, der trækker de fleste internationale overskrifter. Det største nye trækplaster er 37-årige Rami Malek, der tidligere i år vandt en Oscar for sin rolle som Freddie Mercury i 'Bohemian Rhapsody'. Også han får en skurkerolle overfor Daniel Craig, der for femte og sidste gang skal spille Agent 007.

David Dencik.jpg

David Dencik. 

Andre nye navne tæller Dali Benssalah, Billy Magnussen, Ana De Armas og Lashana Lynch, mens skuespillerne bag rollerne Q (Ben Whishaw), M (Ralph Fiennes) og Miss Moneypenny (Naomie Harris) er gengængere fra den seneste Bond-film, 'Spectre' fra 2015.

Endelig står det klart, at det bliver Cary Joji Fukunaga, der som den første amerikaner nogensinde skal instruere den nye film. 41-årige Fukunaga er særligt kendt for at have instrueret første sæson af 'True Detective'. Det var oprindeligt planen, at 'Trainspotting'-instruktøren Danny Boyle skulle skrive og instruere den 25. Bond-film sammen med John Hodge, men på grund af "kreative uenigheder" blev den plan skrinlagt af produktionsselskabet Eon.

Optagelserne begynder i morgen fredag, og fiilmen forventes at have dansk premiere 8. april 2020.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film, Skuespil og James Bond