Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Der er sort humor, stoffer og buskede bakkenbarter i traileren for Paul Thomas Andersons nye film

Der er sort humor, stoffer og buskede bakkenbarter i traileren for Paul Thomas Andersons nye film

Paul Thomas Anderson er en af den slags instruktører, hvis nye film altid ventes med spænding. 

Nu har instruktøren og Warner Bros. givet os en teaser for, hvad man kan forvente af hans seneste film ’Inherent Vice’, der får verdenspremiere til New York Film Festival 12. oktober, men først kommer i biograferne i januar.

Og at dømme efter traileren vender Paul Thomas Anderson efter de dystre ’There Will Be Blood’ og ’The Master’ tilbage til et univers, hvor den skæve humor og det lirede tidsbillede fylder mere end den eksistentialisme på liv og død, som instruktøren også mestrer.

Det lugter lidt af gennembrudsfilmen ’Boogie Nights’, men det virker som om, underholdningen har fået et ekstra hak. Hvis ikke det var fordi, de normalt ligger så langt fra hinanden, kunne man få det indtryk, at Paul Thomas Anderson havde ladet sig inspirere af Coen-brødrenes tungen-i-kinden-univers.

Men mon ikke der ligger nogle tungere moralske pointer gemt i ’Inherent Vice’, som ikke afsløres i traileren.

Filmen bygger på en psykedelisk noir-roman af forfatteren Thomas Pynchon med det samme navn og fortæller historien om privatdetektiven Larry Sportello, der bliver lokket ud af pot-tågerne for at gå på sporet af en forsvunden eks-kæreste i 1970'ernes Los Angeles.  

Til hovedrollen som Sportello har Paul Thomas Anderson gentaget samarbejdet med Joaquin Phoenix, der var elektrisk som den rastløse og utilpassede krigsveteran i Andersons forrige film, ’The Master’.

Birollerne er besat af store navne som Owen Wilson, Benicio del Toro og Reese Witherspoon.

Få en forsmag her: