Har du nogensinde undret dig over, hvorfor Homer, Bart, Lisa og alle de andre i den amerikanske tegneserie ’The Simpsons’ er gule i huden? Eller Svampebob, Peter Plys, Pikachu og mange flere af de mest populære tegneseriefigurer.

Årsagen er farveteori, skriver den britiske udgave af Esquire. Fordi et tv bruger en rød-grøn-blå (RGB) farveskala, komplementerer gul den himmelblå baggrund, som tegneseriefigurerne ofte befinder sig på, hvilket får dem til at stå ud på skærmen.

En anden forklaring er, at gul den mest synlige farve i det visuelle spektrum på grund af den måde, vores øjne opfatter lys. Det er af samme grund, at fx advarselsskilte er gule, skriver Esquire. Desuden er gul en varm farve, der ofte associeres med positive følelser. 

”Når du zapper gennem kanaler med din fjernbetjening, og et glimt af gul dukker op, ved du, at du ser ’The Simpsons’,” har seriens skaber Matt Groening sagt til BBC, hvor han også fortæller, at det var en af ’The Simpsons’ animatorer, der oprindeligt fik idéen.

Få den detaljerede forklaring på de gule tegneseriefigurer af YouTuber og tegneserieentusiast ChannelFrederator her: