L.O.C., 34 år, rapper


Min teori er, at alle fyre, der begynder at spille musik, har det modsatte køn som motivation. Tænk over det. Hvad vil du gerne opnå som dreng? ”Jeg vil gerne have succes, det fede liv, den rigtige bil.” Hvorfor? ”Fordi det bliver beundret.” O.k., er det mænds beundring, du vil have, eller kvinders? Jeg tror, alt leder hen til kvinderne. Det er naturloven. 

Jeg rendte rundt med arabiske drenge i Aarhus V. De lignede smørtenorer alle sammen, jeg var ham den høje, kejtede irer med sart, hvid hud. Jeg havde ikke en chance hos pigerne. Jeg tænkte, at der måtte være en måde at snakke bukserne af dem. Jeg studerede min onkel Brian og min farfar fra Irland. Min farfar talte på en speciel måde, han havde en respektfuld holdning over for folk. Når han talte, følte man sig lukket ind. Han var der for dig. Min onkel Brian var en casanova på den helt dumme måde med alt, hvad det indebar, men han kunne charmere en kvinde. Jeg begyndte at tænke over, hvordan jeg lød og udtrykte mig, i stedet for bare at sige ’Hvasså’ til pigerne. Min fætter og jeg sad med en båndoptager og snakkede lort og lyttede til vores egen stemme. Det var sådan, det begyndte.

Før jeg rappede, dansede jeg breakdance. Jeg og U$O var i rivaliserende breakgrupper. Han kunne dreje på hovedet og tænde en smøg imens og kom til EM i Tyskland. Der kunne jeg ikke være med. Jeg var bedre til at synge. Og som en af tosserne fra dengang fandt ud af: Man kan både drikke og score, når man rapper. Som breakdancer kan du kun drikke vand og dreje rundt på hovedet.

LÆS OGSÅ Det har jeg lært: Morten Lund

Det mest fantastiske i verden var at sidde ved siden af min far, når han kørte lastbil. Jeg kunne lægge mig til at sove omme i den lille bunk, og når jeg vågnede, var vi i et andet land. Han kørte med tøj, fodboldspil og dvd-afspillere ned gennem Tyskland og Holland og sejlede til England, nogle gange også til Irland. Han hørte radio hele tiden og vidste alt muligt om musik, læste engelske musikmagasiner og købte singlepladevinyler med hjem fra tankstationerne. Jeg sad ved siden af ham med fødderne oppe i vinduet og lukkede øjnene og prøvede at tælle de hvide motorvejsstriber i takt med hi-hatten.

Jeg bliver tiltrukket af folk med ambitioner. Hvis du har ambitioner om at nå noget, giver du dig selv noget mening, og du har et drive og en positiv energi. Jeg kan blive helt entusiastisk af at være i selskab med folk, der brænder for det, de laver. Jeg suger lidt af deres energi til mig.

Der kom et tidspunkt, hvor jeg fandt ud af, at jeg måtte stoppe med at feste og drikke og tage alle mulige stoffer. Min krop kunne ikke holde til det. Hvis man ikke kan bedøve sig og drikke sig i hegnet, må man være livsnyder på en anden måde. Ved at skrue op andre steder. Spise godt, leve godt. Jeg var stor fan af Jensens Bøfhus, da jeg var yngre, det var trinnet over McDonald’s. Nu har jeg fundet ud af, hvad Mash og Hereford kan. Jeg har prøvet at fordybe mig i mad, uden at jeg har lyst til at lyde som et smagsdommerrøvhul, der sidder og siger: ”Det er en udmærket sauce.”

Jeg var i Tokyo med min kæreste og spiste på verdens dyreste restaurant. Jeg fik en Kobe-bøf til 7.000 kr. Man siger, køerne har fået massage og drukket champagne, det er løgn, de har bare fået lov til at græsse længere og spist maltholdigt foder, som giver en anderledes fedtmarmorering. Når det bliver stegt, smelter fedtet ud i kødet. Det smager virkelig godt, men det er også tungt. Efter en halv time måtte jeg knappe bukserne op. For første gang i mit liv overvejede jeg at bede om en doggybag, for den der lille luns, der lå tilbage på tallerkenen, kostede altså 2.000 kr.

LÆS OGSÅ Det har jeg lært: Anders Lund Madsen

Jeg flytter altid et sted hen, hvor der ligger en døgnåben kiosk. Det er et absolut must. Ellers forlanger jeg ikke så meget. Jeg skal bare have et lokale, hvor jeg kan lave noget kaffe og sidde med et par høretelefoner og skrue helt op og ryge cigaretter. Natten er perfekt for mig.

Jeg er lige blevet onkel. O’Connor-klanen er videreført i Danmark. Jeg har fundet ud af, hvorfor jeg godt kan lide at være i selskab med min nevø. Hans naive opfattelse af ting får mig til at genopdage verden. Når han lige pludselig sidder og stener helt vildt over et vindue, så er jeg, hvis jeg skal være sammen med ham, nødt til også at tænke: ”Ja, det er søreme også et vindue, det havde jeg slet ikke lagt mærke til.”

De fleste af mine venner har fået børn. For nogle af dem kan jeg se, at det har betydet alt, det har ændret deres syn på livet. For andre har det ødelagt gejsten omkring det, de laver. Arbejdet er noget, der skal overstås, fordi de har noget andet, der venter derhjemme. Jeg har en frygt der. Hvad nu, hvis jeg mister lysten til alt det, jeg har bygget op og kæmpet for? Jeg er dog ret sikker på, at i situationen ville jeg ikke være et sekund i tvivl om, hvad jeg ville vælge.

Jeg ved godt, at penge ikke kan købe mig fri, men de kan betale huslejen. En mand skal kunne forsørge sin familie. Helt arbejderklasseagtigt. Det har jeg fra min far.

Han spørger, om jeg ikke snart laver et ordentligt hit. Jeg ved, han er stolt af det, jeg laver. Det er hans måde at sige, at jeg kan nå endnu mere. Når min far har været med til en af mine koncerter, kan han finde på at komme ud bagefter og sige: ”Det var rigtig godt, men så du de to teknikere, de havde problemer med at få kassen op på scenen.” Han går ikke på røven over showet og fyrværkeriet og publikum, der står og råber ad hans søn. Han ser det for, hvad det er. En arbejdsplads. ”Det er da en flot stor scene, men presenningen sad vist ikke så godt fast oppe i hjørnet.”

Lad være med at prøve at forstå kvinder. Lad dem danse gennem tilværelsen, og skulle de tilfældigvis blive inden for rammen af din tilværelse, er det bare herligt.

LÆS OGSÅ Det har jeg lært: Jan Sonnergaard

Det mest romantiske, jeg ved, er at tage sig tid til hinanden. Det er lige meget, om man tager på ferie i Jylland eller Sydamerika, men det, at man sætter tid af, fordi man har lyst til at være sammen, dét er romantik.

En buket roser er et udmærket indskud, men det andet skal være på plads først.

Min kæreste og jeg spiste fugu-fisk i Tokyo. Den er dødelig, hvis den bliver tilberedt forkert. Vi havde taget fint tøj på, hvis vi nu skulle dø, helt Romeo og Julie-dumt. Jeg sad og grinte manisk, helt rød og varm i hovedet, som havde jeg røget hash for første gang. Kokken kom ind: ”Do you like?” Hvortil jeg spurgte, lettere eksalteret: ”If I die, am I gonna die here?” ”No no, nine hour.” Fuck. ”What are the symptoms?” ”You get dry mouth.” Om natten sad vi på vores hotelværelse, i et land, hvor der er aircon over det hele, og kiggede på hinanden og lavede smaskelyde. ”Er du også tør i munden?” Jeg har sjældent været så lykkelig for at vågne, som da jeg vågnede næste morgen.Liam Nygaard O’Connor er vokset op i Aarhus Vest som søn af en irsk far og en dansk mor. Inspireret af amerikansk West Coast-hiphop har han udgivet fem soloalbum, senest ’Libertiner’ i 2011. Han er kæreste med tv-værten og danseren Christiane Schaumburg-Müller og har engang fået stjålet en Cadillac Coupe de Ville fra 1964. Den var købt i Los Angeles for 45.000 kr. og holdt parkeret i København, uden batteri og på amerikanske plader og ventede på at blive indregistreret. L.O.C. har fået at vide, at den sandsynligvis kører rundt som reservedele i Polen.

Stylist Regitze Bay
Grooming Louise Simony
Fotoass. Mathilde Schmidt
Billedbehandling Wetouch

Jakkesæt Tiger of Sweden til 4.000 kr. Skjorte Liams egen.LÆS OGSÅ Det har jeg lært: Christiane Schaumburg Müller

FACEBOOK Bliv ven med Euroman