Du kan eje en spansk landsby for under én million kroner
Foto: Gettyimages

Du kan eje en spansk landsby for under én million kroner

Forladte landsbyer i Spanien bliver sat til salg for en absurd lav kvadratmeterpris.

Det er vel alles drøm at flytte til et varmt land i et smigrende og chamerende oldeuropæisk brostensbyggeri, der ligger på en fræk colina et sted i Spanien. Men frygten for at skilles både fra familie og venner kan være så stor, at vi fravælger udflytterdrømmen til fordel for de trygge, hjemlige rammer.

Måske er der en løsning på det problem. I Spanien er der nemlig hele 1500 forladte landsbyer, som står ensomme og forladte i det smukke spanske landskab. Det skyldes et større demografisk ryk, efter at mange lokale har været nødsaget til at flytte til større byer, hvor de kan få arbejde og forsørge sig selv. Men landsbyboerne kan ikke holde ud, at deres elskede huse står tomme.

Derfor er flere af de mange spanske landsbyer nu blevet sat til salg, én af dem til så lidt som 635.000 kroner. Slå dig sammen med familien og et par venner, og I kan få et casa feliz og et helt område i Spanien til samme pris, som et par kvardratmeter koster i København. 

Der er dog rift om de smukke landsbyer. Flere af de områder, hvor man kan få sit eget ferieparadis, er der nemlig gode paella spisemuligheder. En af ejerne peger konkret på egnens kendte retter med blæksprutter, hjertemuslinger og kammuslinger. Derudover kan man om vinteren få sig en simreret med bønner og chorizo, forklarer han til Bloomberg.  

Omkring 90% af alle opkøbene af de forlade landsbyer har indtil videre været foretaget af udlændinge, så du skal ikke føle dig alene, hvis du går og overvejer en handel. Aldeas Abandonadas, en realmægler der netop formidler køb og salg af forladte bygninger og byer, har flere slagtilbud på deres hjemmeside.  

Hvis en hel landsby alligevel er for stor en mundfuld, så kan du også købe et hus i den italienske by Sambuca på Sicilien til omkring 7,5 kroner. Der er dog et krav: Du skal flytte ind i huset. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Bolig