Befinder du dig på Sjælland, og har du lidt tid på hånden i denne weekend – eller i løbet af de næste måneder –,  kan du oplagt svinge en tur forbi Frederikssund, hvor den dygtige kunstner Farshad Farzankia i øjeblikket udstiller.

Hans farverige kunst er nemlig rykket ind hos Williumsens Museum, hvor han med udstillingen ’Atlas’ har udsmykket den omkringliggende museumspark. Værkerne er skabt særligt til formålet, og breder sig over museets parkareal i rumlige konstruktioner og inden for museets døre.

Det er langt fra første gang, Farshad Farzankia viser sine værker frem. Sidste år kunne han præsentere sin første store soloudstilling på Arken, og i 2019 kunne man betragte hans værker hos galleriet Andersen’s Contemporary i København og til Heartland Festival samme år, hvor han havde skabt indgangskunstværket. 

Og når du nu alligevel har taget turen til Willumsens Museum, må du naturligvis ikke snyde dig selv for at se nærmere på J.F. Willumsens værker og store kunstsamling. Den danske kunstner anses for at være en af foregangsmændene til det moderne gennembrud, og han er især kendt for sin brug af hidsige farver og karikaturer i sine billeder. Hans mest berømte værk, ’Det store relief’, kan ses i museets største sal.

Willumsens Museum har åbent kl. 10 til 17 (lukket om mandagen), men museumsparken har døgnåbent, hvor Farshad Farzankias ’Atlas’-udstilling kan betragtes til og med den 18. september.

Læs mere her.