Den midlertidige restaurant i B&W-hallen lokker med tre retter og to forskellige vinmenuer.

Forretten lyder lækker. Letrøget laks med sommerristet knust brød, karse og rognsauce på frisk fløde. Her til en brut reserva fra Anna de Coderniu eller en tilsvarende boblende sag fra Nicolas Feuillatte. Sidstnævnte fås i øvrigt også som magnumflaske til små 1200 kroner.

Restauranten er et nyt tiltag i forhold til de første syv runder med COPENHELL, og som afveksling til de mange tønder fadøl, ”fucking duck fat fries” og flæskestegssandwich, som her på festivalen går under navnet ”fucking sprød svin”, vil menuen med garanti være en kærkommen overraskelse for mange af de 23.000 metalfans, som fra i dag vil smide djævletegn på Refshaleøen i København. Menukortet er samtidig et bevis på, at det faktisk kan lade sig gøre at dyrke musik fra helvede og omegn og samtidig opretholde en vis personlig standard.

Netop med henblik på at finde de bedste tips til en stilfuld metaloplevelse gik Euroman onsdag en tur på festivalpladsen, mens håndværkere kæmpede for at få scener og boder på plads inden åbningen, men rundturen gik ikke helt som forventet. Hurtigt måtte vi indse, at det ud over restauranten var småt med materiale at arbejde med. Vi fandt dog en cocktailbar. I stedet fik vi os et par kammeratlige samtaler med flere af de sortklædte roadies og hjælpere på pladsen, og de hjalp os frem til en ny erkendelse:

Man snyder sig selv en lille smule, hvis man ikke går ind til COPENHELL med åbent sind og lader sig rive med af de rituelle handlinger. Så her følger Euromans guide med 10 gode råd til en god dag på Danmarks mest brutale festival:

1. KLÆD DIG RIGTIGT: Du kan sagtens beholde den hvide T-shirt på, men du vil formentlig være den eneste i et hav af sort.

2. NYD KONCERTEN: Ja, du kan sætte dig op på græsskråningerne bag til og nyde musikken, men de fleste omkring dig sidder der kun for at puste ud mellem anstrengelserne i moshpitten, hvor der er masser af sjov og kærlig skubben, men også en risiko for uheldige skaller og nakkeskader.

3. BESKYT ØRENE: Overvej at gå mere end fem skridt væk fra de store højttalere. De allermest sarte vælger endda at købe et par gule ørepropper. 

4. SOCIALISER: Vær ikke bange for ballade. Metalfans er flinke mennesker, selv om de ikke ser sådan ud. Politiet har efter syv år endnu ikke modtaget en voldsanmeldelse i forbindelse med COPENHELL. 

5. DELTAG I FESTEN: Den leverer du selvfølgelig bedst selv med karaoke i Biergarten, det store øltelt. Sidst på aftenen synger du næsten som Axl Rose, og du er for en gangs skyld garanteret applaus.

6. HOLD STYR PÅ VÆSKEBALANCEN: Jägerbom er i høj kurs blandt metalhovederne. Spørg ikke hvorfor. Og så er der fadølshaner. Rigtig mange fadølshaner.

7. SLAP AF: Få afløb for frustrationer og få det bedre med dig selv i ”Smadreland”, hvor du kan slå løs med en hammer på et bilvrag. Så bliver det ikke sjovere. Der er også et sted, hvor du kan hugge brænde.

8. KOMMUNIKER: Det bliver svært at føre en samtale – og ikke kun på grund af lydniveauet. Lær i stedet at kaste djævletegnet. Knyt næven og strit med lille- og pegefinger. Så får du mange nye venner.

9. BLÆR DIG: Du får mange dunk i ryggen, hvis du kan nævne et par numre med bandsene på den lille Pandæmonium-scene, og hvis du kan dybdeforklare årsagen til bruddet og genforeningen i det amerikansk-armenske System of a Down, som er et årets hovednavne. Kommer du kun for at høre ”The Final Countdown” med Europe, er det nok en sjov ting at fortælle dine kolleger på kontoret, men gå stille med det herude.

10. SPIS: ”Fucking sprød svin” er klart bedre end sit rygte.

God festival!

LÆS OGSÅ: COPENHELL: ”Metal er lige så meget finkultur som opera”

LÆS OGSÅ: Amish Camp har livemusik, helstegt pattegris og sangria-fontæne på årets Roskilde Festival: “Det er amish at give noget tilbage til folket”

LÆS OGSÅ: Sort Sols producer tog svampetrip: ”Jeg var der selv, det var ret vildt, han fik et syn”Sort Sols producer tog svampetrip: ”Jeg var der selv, det var ret vildt, han fik et syn”