Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Fire minutter med Laurits Flensted: "Jeg forsøger konstant at overskride min egen trang til at gøre tingene på samme måde"

Fire minutter med Laurits Flensted: "Jeg forsøger konstant at overskride min egen trang til at gøre tingene på samme måde"

Laurits Flensted er uddannet fra dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole i 2013 og hører til et nyt kuld af danske filmfolk, der gør rollen som seer langt mere interessant end den nogensinde har været. For tiden er han aktuel med den glimrende serie 'Fredløs' på DR3, og det er en fornøjelse at byde ham velkommen i denne uges Morgenpost.

Hver fredag morgen udkommer Morgenposten med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. Vi bringer herunder det faste element 'Fire minutter med'. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

"Et mandolinjern giver spænding i hverdagen. Man kan forfine sin teknik, samtidig med at man effektiviserer arbejdstiden i køkkenet. Det giver en fed følelse af at være sofistikeret, når man får styr på det. Hver gang, man bruger det, leger man med risikoen for, at klingen vil skære blommen af en eller flere fingre. Man rykker sin egen grænse en millimeter ad gangen. Det giver et billigt kick afhængig af, hvor man køber sit køkkenudstyr."

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

"På mit skrivebord ligger en hvid æske. Den er inspireret af Apples måde at pakke livsstilsprodukter ind i en form, som virker pirrende. Æsken har en lækker lyd, når man trækker de to låger fra hinanden og åbner porten til en ny verden. Inden i ligger en DNA test, der kan afsløre hemmeligheder om mit ophav. Jeg har endnu ikke taget testen. Måske af frygt for at den ukendte arvemasse vil skubbe til min forståelse af mig selv og det verdensbillede, jeg har brugt 36 år på at få til at hænge sammen."

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

"Senest har jeg købt et par sko fra Asics. Det var et spontant køb, som jeg foretog, fordi jeg var interesseret i at gøre min tøjstil mere spraglet. Skoene er sølvfarvede og med dyreprint. Da jeg havde betalt og ekspedienten lagde skoene i den sorte kasse, opdagede jeg, at skoene var special-edition med titlen AWAKE og sloganet “Dare to be bold”. Jeg har kun gået med skoene en enkelt gang."

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

"Mandø. Min far kunne ikke lide udlandet, så han fandt altid lokale rejsedestinationer. Han kunne heller ikke lide forandringer, så da han først havde forelsket sig i Mandø, blev han bare ved med at tage derhen. Mandø ligger ved Vadehavet. Når vandet trækker sig tilbage, kan man gå flere kilometer ud på havets bund. Det er en fantastisk følelse. Man går og går uden at noget forandrer sig. Pludselig er man så langt ude, at alting virker meget fjernt. Der er ingenting så langt øjet rækker, og det man kan se, dirrer som et fatamorgana. En slags vågen drøm."

Hvad skal vi gøre oprør mod?

"Jeg forsøger konstant at overskride min egen trang til at gøre tingene på samme måde. Det er ikke særligt nemt. Det er smart at begynde med konkrete vaner. Altså hverdagens rutiner og ritualer. Det er meget sværere at ændre sine tanker, men når det lykkes er det sindssygt fedt. Hvis jeg fanger mig selv i at vende blikket eller tanken bort fra noget, jeg ikke bryder mig om, så prøver jeg at udfordre mig selv ved at fastholde min opmærksomhed på det. Hvad hvis jeg i stedet for at vende blikket bort går tættere på det, som jeg føler afsky ved? Hvad sker der, hvis jeg færdiggør den tankerække, som jeg ikke bryder mig om? Hvad hvis jeg forsøger at overskride min egen forestilling om, hvordan verden ser ud? Vi skal gøre oprør mod vanetænkning, fordi det gør os lukkede overfor forandring?"

Følg Laurits her.