Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til paris.

LÆS OGSÅ: Her skal du spise: London



1. Anne au Chocolat

Hvor: La Régalade, 45 Avenue Jean Moulin, 75014 Paris,
+33 145456858, ingen hjemmeside

Hvad: Fransk bistromad af høj kvalitet, fine vine og en god stemning i et mindre turistet kvarter i Paris.

Hvorfor: ”Det er altid en sand fryd at spise på La Régalade. Det er velsmag over hele linjen med serveringer, som på én gang er rustikke og har sans for detaljerne. Desuden har de et fabelagtigt vinkort – og skønne desserter ikke mindst.”



2. Jan Restorff
Hvor: Septime, 80 rue de Charonne, Paris, +33 0143673829, septime-charonne.fr

Hvad: Innovativ bistromad med et nordisk præg. Frisk og sart, velsmagende mad til fornuftige penge. Mange interessante naturvine.

Hvorfor: ”Det er et superskønt sted med dejlige mennesker, og menuen altid virkelig god og velsmagende. Vinkortet er præget af ’Mads Rudolf-vine’ uden svovl, men det kan jeg nu godt lide. Det er svært at få bord, men det er besværet værd at prøve.”

3. Søren Ledet
Hvor: L’Epicure, Le Bristol, 112 Rue du Faubourg Saint-Honoré, 75008 Paris, +33 153434340, lebristolparis.com

Hvad: Klassisk trestjernet restaurant med perfekt tilberedte, franske retter og eminent service.

Hvorfor: ”Jeg vil først og fremmest besøge L’Epicure igen, fordi man får fabelagtig, venlig, imødekommende og virtuos service. Hvis L’Epicure var en bil, ville det være en Rolls Royce – det er ikke den spændende og vilde bil at køre i, men den
har overdrevet luksuriøs komfort og køreglæde. Et sandt studie i perfekt service. For øvrigt syntes de bare, det var fedt, at vi havde vores 4-årige søn med.”



4. Christian F. Puglisi
Hvor: Le Chateaubriand, 129 Avenue Parmentier, 75011 Paris, +33 143574595, lechateaubriand.net

Hvad: Bistronomie som Serge Gainsbourg ville lave det. Med en smøg i kæften.

Hvorfor: ”Jeg er vild med Le Chateaubriand, fordi Inaki, som har restauranten, er en af de mest talentfulde og tossede kokke derude. Det er supervelsmagende fransk bistromad, men vendt og drejet, så man slet ikke kan kende det. En stor oplevelse hver gang.”

LÆS OGSÅ: Hipster-alarm


Hvem rejser vi med?

Navn:
Jan Restorff

Beskæftigelse: Restaurantchef på Søllerød Kro 
Rejser: 2-3 gange om året. ”Jeg kobler bedst af ved at spise, nyde og smage, så jeg søger de gode mad- og vinoplevelser. Det er en fantastisk måde at lade batterierne op.”

Navn: Anne au Chocolat aka. Anne Moltke Hansen 
Beskæftigelse: Chokoladeblogger på anneauchoco- lat.dk og kommunikationsmedarbejder hos Choko- lade Compagniet
Rejser: 3-4 gange om året. ”Jeg søger altid de autentiske madoplevelser, hvor velsmagen og de gode råvarer er i fokus.”

Navn: Søren Ledet
Beskæftigelse: Restaurantchef og sommelier
 på Geranium

Rejser: 4-5 gange årligt. ”Jeg søger totaloplevelsen, men samtidig en oplevelse, hvor der også er tid til, at jeg og min kone kan holde i hånd og hygge. Måltidet må godt tage tid.”

Navn: Christian F. Puglisi

Beskæftigelse: Kok og medindehaver af Relæ 
Rejser: 10-15 gange om året. ”Jeg oplever mange toprestauranter i forbindelse med arbejdsture, men når jeg holder ferie, er det først og fremmest for at nyde min familie. Men jeg gider ikke spise lortemad af den grund.”