Jung har selv produceret deres nye album: ”Det er vores svendestykke” scroll-down

Jung har selv produceret deres nye album: ”Det er vores svendestykke”

Siden Jung i begyndelsen af sidste år udgav debutalbummet ’Blitz’ har de ikke stået stille. Nu er bandet aktuelle med deres anden plade, ’Forfra Forbundet’, og en kommende arena-tour, som i november og december bringer dem til både Odense, Aarhus, Aalborg og København. Vi har talt med dem om det nye album, hvilke kunstnere de lader sig inspirere af, og hvilket album de ville ønske, de havde lavet.

Af Nina Buth Olsen
Foto: Petra Kleis/PR
Kultur Euroman

Hvordan er jeres nye album ’Forfra Forbundet’ blevet til?

Jonas: ”Modsat det første album har vi lavet alting selv. Vi har produceret det hele og indspillet alle vokaler, så det har været virkelig spændende og en ny proces for os.”

Sigurd: ”Vi har altid arbejdet meget flydende med vores produktioner og sangskrivning, så det gav mening, at vi selv producerede det. Det blev det mere levende af. Det nye album er på en måde vores svendestykke.”

Hvad har været det sværeste i den proces?

Michael: ”Da vi tidligere havde en producer på, som ikke var en del af projektet på samme måde som os, kunne han tage os i hånden, når vi begyndte at tvivle. Den del har vi selv måttet stå for, og når tvivlen har ramt en af os, har den ramt os alle tre. Det har været svært at stå fast og stå ved. Vi har måttet tage nogle dages pauser og lade numrene lande. Derefter er vi vendt tilbage med en fornyet tro og en god mavefornemmelse omkring det, vi havde gang i. Men det har da helt klart været udfordrende. Det kan jeg sige på vegne af os alle.”

Sigurd: ”Det er jo bare noget andet at være med fra start til slut. Vi har selv skulle blive enige og sætte et punktum, når en sang var færdig, for man kan jo altid gøre noget om eller lave noget mere. Men at skulle sige ’nu lukker vi den’, det har været svært, når der ikke er nogen på sidelinjen til at sige ’ja’.”

Michael: ”På dette album er vores roller også blevet mere definerede. Sigurd har i mange år arbejdet for at blive en bedre producer. Og det er han blevet. Han har siddet enormt meget foran computeren, og jeg har været hans trofaste følger ved siden af. Vi har fungeret som et producerteam.

Allerede med ’Blitz’-albummet fandt vi ud af, at Sigurd og jeg godt kan lide at nørde med vokalsporene, hvor Jonas måske sad i sofaen og blev sindssyg af at høre det samme en tredje eller fjerde gang. Så i stedet for at insistere på, at vi alle tre skulle blive i rummet, tog Jonas hjem, så vi kunne nørde videre.”

Sigurd: ”Men Michael og jeg kan ikke lukke en sang alene. Det skal Jonas være med til.”

Jonas: ”Vi er fuldstændigt lige partnere. Selvom det er Michael, der laver noget på keyboardet, så er min mening om det lige så vigtig. Eller når vi har lukket en tekst, Sigurd og jeg, så kan Michael sagtens byde ind. Det er gaven ved vores projekt, og det er derfor, vi når til et punkt, hvor vi alle tre er vildt glade for de ting, vi kommer ud med. Men det er også det, der er benhårdt. Forestil dig, at jeg er blevet sendt hjem, og så har de to siddet i 12 timer og så kommer jeg med mine friske ører og kritiserer det.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik