Kendrick Lamar møder klassiske beats fra Dr. Dre på nyt mixtape

Kongen af rap på besøg hos kongen af produktioner.

Kendrick Lamar og Dr. Dre har tidligere samarbejdet, blandt andet på deres respektive albums ’Good Kid, M.A.A.D City’ og ’Compton’. Men nu mødes Los Angeles-bydelens stolteste – uden så meget at behøve at gå i studiet.

Ved DJ Critical Hypes mellemkomst er en række velkendte Lamar-numre nemlig genopstået med nye (gamle) spor fra beatmesteren Dre. Resultatet er mashup-albummet ’The Damn. Chronic’, der trækker på titlerne fra de to hiphopperes måske mest kunstnerisk succesfulde plader, ’Damn’ og ’The Chronic’.

Det kunne umiddelbart lyde som sådan et dream-team-projekt, der er sjovt på papiret, men ikke fungerer i virkeligheden, ligesom Batman og Superman i en film eller Zlatan Ibrahimovic i FC Barcelona.

 

Men selv om der er deciderede misfostre på listen, såsom den tempoforvirrede fusion mellem Lamars ’Bitch don’t Kill My Vibe’ og ’Forgot About Dre’ af, gæt selv hvem, er der også momenter, hvor de to kunstneres værker skaber nye, meningsfulde bastarder.

For eksempel når Lamars ’Control’ møder Dres produktion fra Snoop Dogg-nummeret ’Murder Was The Case’.

DJ Critical Hype har tidligere lavet et lignende mixtape, hvor Chance The Rapper møder Kanye West-produktion. Han fortæller Pigeons and Planes, at han har brugt et år på at færdiggøre ’The Damn. Chronic’. Det var nemlig ikke altid let at få mashuppet til at fungere:

”Mange gange passede tempoet ikke godt sammen. Jeg blev nødt til virkelig at grave dybt og lave acapella-versioner af omkring 60 til 70 Kendrick-sange og så forsøge at finde noget, jeg kunne lide. Problemet er, at Dre ikke har mange langsomme beats.”

Lyt selv til udgivelsen i toppen af denne side. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Hiphop og USA