På Gothersgade i København kan du træde ind i et lille rum, der ligner noget fra tv-serien ’Babylon Berlin’: Dybblå vægge og lange, tunge gardiner. Cirka 20-30 stole er sat op på små rækker foran et lille sceneområde, og på væggen står der med guldmaling ’The Magic Room’.

Lokalet er Rasmus Malmstrøms idé. Her opfører den 33-årige magiker en gang om ugen et show for publikum, der får lov til at nyde en lækker cocktail undervejs.

Lige som København i flere år har haft venues dedikeret til comedy, litteratur, poetry slam og andre ting, har byen nu fået et rum for magi, og selv om det kun er Malmstrøm selv, der optræder, håber han, at dette kan blive startskuddet til, at danskerne på sigt kan få et reelt hus med magi på programmet flere gange om ugen.

”Magi har i mange år været noget, man kunne se til børnefødselsdage og firmafester, men jeg vil gerne skabe en anden oplevelse,” siger Malmstrøm.

magi2.jpg

Inspirationen kommer fra New York. Rasmus Malmstrøm arbejdede som musiker og fotograf og dyrkede magi som hobby, da han tog til USA for at opleve et show, som var blevet godt og grundigt hypet. På billetten stod, at han skulle møde op på hotellet Nomad og finde kvinden i den hvide kjole.

Det gjorde han så, og da han mødte kvinden, hviskede hun, at han skulle tage en elevator, hvorefter hun stak ham fire spillekort. Det blev starten på en aften med gode drinks, vild magi og en generel stemning af overraskelser og dekadente hemmeligheder.

”Jeg tænkte, at det her skal København have lov til at opleve,” siger Malmstrøm.

’The Magic Room’ har været åbent siden det tidlige forår, og gæsterne tager oplevelsen til sig. Den står på korttricks og tankeoverførsler, og ”pludselig er der én, der kan høre stemmer. Nogle skriger undervejs. Andre bliver helt stille,” fortæller Rasmus Malmstrøm.

Han har desværre glemt sine spillekort, da Euroman er på besøg. Så vi må lege, at han deler kortene ud, og at jeg vælger et tilfældigt kort fra bunken. Jeg tænker på Klør 7. På overraskende vis dukker spillekortene alligevel kort efter op i hans lomme, og Malmstrøm spørger, hvilket kort jeg forestillede mig.

”Sjovt,” siger han, ”for i den her bunke er der ét kort, der ligger omvendt af de andre. Prøv at se, hvilket ét det er.”
Klør 7. 

’The Magic Room’.
Gothersgade 113, København. themagicroom.dk