Styling Frederik Lentz Andersen og Agnes Buch Fotoass. Kenneth Meng Modeass. Tobias Ruberg Grooming Josephine Mai og Lou Ditlevsen/Agentur Cph

180824_EUROMAN_07_009.jpg

Keith Birongo: Jakke (di)vision til 2.300 kr. T-shirt og smykker er Keiths egne.

K-Phax

Hvordan vil du beskrive din musik?

”Det er primært trapmusik, som jeg synger over. Nogle gange rapper jeg. Jeg har produceret musik, siden jeg var 10 år, men dengang handlede det overhovedet ikke om hiphop. Dengang ville jeg være ligesom Aviici. Alt, hvad jeg lavede, lød trash, fordi jeg var et barn, men nu lyder det godt nok til, at andre faktisk gider lytte til det.”

Har du haft en dårlig koncertoplevelse?

”Jeg synes faktisk altid, jeg er pinlig til mine koncerter. Til Distortion i år skulle jeg spille på Rådhuspladsen. Folk siger, at det er den største scene, så jeg tænkte: ’Wow, det her bliver et stort moment. Jeg sidder her med Emil Stabil og Pattesutter (Original Pattesutter, red.)’. Lige før jeg hopper ind på scenen, glider jeg på trappen til scenen, og alle kunne se det, men the show must go on. Jeg spillede bare videre.”

EM_spread02-Liss.jpg

Fra venstre til højre: Søren Holm: Skjorte (yderst) Libertine-Libertine til 900 kr. T-shirten er vintage til 100 kr. hos Wasteland. Bukser Carhartt til 800 kr. Bælte Carhartt til 250 kr. Skjorten er Sørens egen.

Tobias Laust: Trøje Martin Asbjørn til 1.230 kr. Bukser Carhartt til 800 kr. Skjorten er Tobias egen.

Villads Tyrrestrup: Bukser Whyred til 1.000 kr. Skjorten er Villads egen.

Vilhelm Strange: Skjorte NN07 til 800 kr. T-shirt COS til 135 kr. Bukser Libertine-Libertine til 1.300 kr.

Liss

Har I en skrækhistorie fra en koncert?

Villads: ”Vi skulle spille til en festival i Schweiz, hvor vi var hovednavnet, der skulle lukke. Vi stod helt vildt tidligt op, fordi vi havde spillet på Bornholm og var nødt til at mellemlande i København. Vi faldt alle sammen i søvn i flyet fra København, men kort tid efter landede vi så igen i København.”

Vilhelm: ”Vi bandede og svovlede over, at vi stadig var i København, indtil vi fandt ud af, der havde været en eksplosion inde i den ene motor, så vi måtte nødlande. Vi havde ikke lagt mærke til det, fordi vi alle sov. Så kom vi ind i et krisecenter, hvor de uddelte vand, og man kunne snakke med krisepsykologer.”

Villads: ”Vi fik et nyt fly, som landede i Schweiz, to timer før vi skulle spille, men vores gear dukkede ikke op. Vi kunne ikke spille uden det, men vi tog alligevel ud til festivalen, hvor der måske stod 5.000 mennesker og ventede. Vi var nødt til at sætte gang i festen, så vi satte vi et dj-sæt på, og så stod vi bare fem drenge uden at vide, hvad vi skulle gøre. Folk fattede overhovedet ikke noget.”

Vilhelm: ”Vi skyndte os at drikke os rigtig fulde bagefter. Vi spillede jo ikke engang vores eget musik. Der var kun et par af vores egne demoer, men ellers var det bare trap og 50 Cent.”

Villads: ”Bagefter fandt vi ud af, at vi kunne have shoppet for 20.000 kroner i Københavns Lufthavn gennem vores rejseforsikring.”

180824_EUROMAN_08_067.jpg

Elias Boussnina: Skjorte Prada til 5.500 kr. Øreringen er vintage Chanel. Halskæden er Elias’ egen.

Elias Boussnina

Hvad var din første sceneoptræden?

”Jeg kan sgu ikke rigtigt huske, hvordan det var. Jeg var ret fuld. Vi var nogle gutter fra gymnasiet, som lavede et rapnummer, der hed ’Penge’, som fik lidt hype på YouTube. Vi blev så spurgt, om vi ville spille til en fødselsdag i Randers, og det må have været nogle populære gutter, for det blev holdt i et gammelt teater, og der var måske 300 mennesker. De betalte vores billet til Randers, og så fik vi fire flasker Grey Goose.”

Hvordan adskiller din musik sig fra andre danske kunstnere?

”Den tager ikke udgangspunkt i noget andet. Der er mange, der laver musik i Danmark, som prøver at give det en lyd, de har hørt et andet sted. Det gør jeg sikkert også uden at tænke over det, men at gøre det bevidst, synes jeg, er forkert. Det er ærgerligt, hvis musik bliver generisk. Jeg prøver at gøre det, jeg har lyst til, og så fuck om det er forkert rent musikalsk, for så tror jeg, at det kommer til at adskille sig fra andet musik.”

180824_EUROMAN_26_069.jpg

Venstre, Rasmus 'Jabs' Jarby: Skjorte H&M til 180 kr. T-shirt H&M til 50 kr.

Højre, Adrian Mikkelsen: Jakke Stand til 2.300 kr. Skjorte Tonsure til 1.500 kr.

Fool

Hvornår vidste I, at I ville lave musik?

Adrian: ”Det var først på efterskolen, at det gik op for mig, at det var det, jeg ville. Min far pressede mig til at tage musiklinjen, men jeg var træt af musik på det tidspunkt. Jeg endte så med at vælge hele forløbet, hvor jeg også mistede min sceneskræk. Dengang havde jeg galoperende sceneskræk.”

Jabs: ”Det havde du faktisk også lidt, da vi havde vores første gig, hvilket er ret sjovt at tænke på, hvis man ser dig på en scene nu. Jeg har spillet musik, siden jeg var helt lille. Jeg begyndte at spille trommer på gamle kagedåser til et Grease-bånd, da jeg var syv, og så har jeg spillet rockmusik i rigtigt mange år. Jeg havde langt garn og gik i cowboystøvler. Det var Nirvana, Soundgarten og Pearl Jam, men også helt oldschool rock’n’roll som Led Zeppelin og alle de ting. Men en dag slog det mig, at alle dem, jeg så op til, var in the past. Dem, jeg så op til, var folk, som brød grænserne for, hvad man kunne gøre, men rockmusik er sindssygt tilbageskuende. Jeg fandt ud af, at hiphop og elektronisk musik var dér, den moderne revolution lå.”

Hvad ville I lave, hvis I ikke lavede musik?

Adrian: ”Jeg ville højst sandsynligt skate og gå 100 procent efter at blive professionel. Det var min første rigtige passion. Hvis jeg ikke havde fundet den der gnist ved musikken igen, så tror jeg stadig, jeg havde skatet.”

Jabs: ”Hvis musik ikke fandtes, så tror jeg, at jeg havde skrevet bøger eller digte, manuskripter eller lavet film. Jeg har været en del inde over vores videoer som klipper og art director. Jeg har skrevet fra en meget ung alder. Jeg spillede trommer og skrev digte.”

EM_spread03-Gloed.jpg

Valdemar Verup: Jakke Wood Wood pris på forespørgsel. Skjorte Asos til 350 kr. Sko Vagabond til 1.300 kr. Bukser og bælte er Valdemars egne.

Linus Sandorff: Skjorte Acne Studios til 1.700 kr. Jeans Weekday til 400 kr. Sneakers Garment Project til 1.300 kr. Ring Hanrej til 1.200 kr. Halskæde Hanrej til 1.500 kr. Bælte og armbånd er Linus’ egne.

Erik Zacher Svendsen: Jakke Asos til 480 kr. Rullekrave H&M til 200 kr. Bukserne er Eriks egne.

Karl Oskar Meyer: Skjorte Saint Laurent by Anthony Vaccarello til 14.840 kr. Bukser Saint Laurent by Anthony Vaccarello til 4.800 kr. Støvler Won Hundred x Lædersmeden til 2.400 kr. Ørering Maria Black til 300 kr. Halskæden er Karls egen.

William Weiss: Skjorte Asos til 350 kr. Jeans NN07 til 1.100 kr. Halskæde Hanrej til 1.500 kr. Bæltet er Williams eget.

GLØD

Hvad var jeres første sceneoptræden?

Karl: ”Det var på Rust. Inden koncerten var det bare William og jeg, men vi gad ikke, at jeg sang, og William stod i baggrunden og spillede musikken på en eller anden pult. Vi ville gerne have det live og råt, så jeg fik samlet drengene her, og nu er vi et band.”

Erik: ”Det var ret kaotisk, for William boede i England på det tidspunkt, så det gik stærkt og var svært at koordinere. Det var ret stressende, og der var nogle nedture undervejs.”

Karl: ”Vi havde en halv måned til at øve det hele igennem inden koncerten, og vi havde kun to sange ude på det tidspunkt.”

Linus: ”Jeg synes slet ikke, vi har sagt, hvor sindssygt det var. Det var så energifyldt og råt…”
William: ”Men det lød måske ikke så godt.”

Linus: ”Ja, altså, det lød ikke så clean, men der var virkeligt mange følelser i det. Der var fuldstændigt proppet med folk. Det var så intenst.”

Karl: ”Det sygeste var næsten, da vi kom ud fra backstage og så, at alle var helt svedige og røde i hovederne. Selv poptøser, der umiddelbart ikke ville være til den musik, vi spiller.”

Hvem har hjulpet jer mest med at komme i gang?

Karl: ”Der er en, der hedder William Wolder. Han er vores fotograf og vores stylist. Han er lidt en alt-muligmand, der altid er med, og det er faktisk lidt underligt, at han ikke er her nu. Der er også Sebastian Hvilsom, som lige pludselig blev fucking god til at mixe. Nu mixer han alt vores musik, mens jeg ligger på sofaen. Og han er ikke engang med i bandet.”

180824_EUROMAN_28_147.jpg

Alexander Oscar: Rulamsjakke Louis Vuitton til 60.000 kr. Solbriller Mykita til 3.350 kr. Halskæde Kalle Glamour til 7.000 kr.

Alexander Oscar

Kan du huske din første sceneoptræden?

”Det var i fjerde klasse i aulaen på Vorrevangskolen i Aarhus. Jeg lavede et cover af Michael Jacksons ’They don’t care about us’ sammen med en af mine venner. Jeg har lidt sindssygt meget af sceneskræk, og det var første gang, jeg grew the balls til at stå på en scene. Det var overhovedet ikke fedt, men det tog lidt af skrækken, at jeg stod der med en ven. Min mor filmede det på sit lille videokamera, så jeg tror, at der stadig er bånd med det et eller andet sted.”

Hvornår vidste du, at du skulle lave noget med musik?

”Det var nok, da jeg var 13 år gammel og skulle ind i studiet og synge foran folkene på mit tidligere pladeselskab. Jeg havde lavet videoer, som jeg lagde på YouTube. Jeg lavede et cover af Noahs ’Det’ okay’, som tog fart, og så blev jeg kontaktet af flere små pladeselskaber. Jeg fik blandt andet en besked fra Chief 1, som skrev: ’Hey knægt. Du synger godt. Kunne du tænke dig at komme til et møde i Kbh?’ Så kørte jeg med min mor til mødet, hvor jeg skulle synge i studiemikrofon for første gang foran de her gutter, som bare har hørt så meget musik i deres liv. Det var ikke sjovt, men det var nervepirrende og spændende.”

180824_EUROMAN_29_069.jpg

Venstre, Rasmus Theodor: Skjorte Calvin Klein Jeans til 488 kr. Bukser J.Lindeberg til 1.500 kr. Hat Tru-Specs til 100 kr. Brillerne er Rasmus’ egne.

Højre, Rud Aslak: Frakke Won Hundred til 2.600 kr. Rullekrave J.Lindeberg til 900 kr. Bukserne og ringen er Ruds egne.

Barselona

Kan I huske jeres første sceneoptræden?

Rud: ”Den første rigtige optræden med Barselona var i Huset i Magstrædes kælder. Det er sådan et lavloftet spillested næsten uden scene. Vi havde øvet et par dage op til, men kunne overhovedet ikke spille sangene.”

Rasmus: ”Der var plads til 100 mennesker i salen, men så stod der også 200 ude i gården. Vi var jo slet ikke så store, men jeg havde følelsen af, at man lige så godt kunne stoppe nu med den bedste koncert. Vi havde haft Barselona i under to måneder på det tidspunkt.”

Hvad ville I lave, hvis I ikke havde Barselona?

Ramus: ”Jeg ville gå i 3.g i Odense og bo hjemme hos min mor. Det ville nok være en hverdag, der mindede meget om mine venners. For hver dag der går, husker jeg at sætte pris på, at jeg kan stå op og lave det, jeg allerhelst vil. Jeg har aldrig haft problemer med at gå i skole, før vi nåede det der svære mellempunkt med musikken, hvor man måske kunne droppe ud, bo i København og tjene nok gennem musikken.”

Rud: ”Jeg havde ikke gået i skole. Jeg ville nok lave noget andet musik og lege ret meget med Lego. Hvis det går helt galt, så er det mit net. Efter 9. klasse gik jeg på en lydtekniklinje på en produktionsskole. Der fandt jeg ud af, at jeg ikke skulle gå mere i skole. Det er 100 gange federe.”

EM_spread01-Doer13.jpg

Fra venstre til højre: Nicholas Aagaard Knudsen: Jakke MOD til 1.500 kr. Skjorte, bukser og bælte er Nicholas’ egne.

Lasse Storm: Jakke Polo Ralph Lauren til 820 kr. T-shirt og bukser er Lasses egne.

Per Mølgaard Jørgensen: Jakke Norse Projects til 3.400 kr. Skjorte og bukser er Pers egne.

Anders Aagaard Knudsen : Jakke Won Hundred til 1.500 kr. T-shirt, jeans, bælte og halskæde er Anders’ egne.

Jesper Hoff-Clausen: Frakke Wood Wood til 4.600 kr. Skjorte, bukser og smykker er Jespers egne.

Dør Nr. 13

Hvorfor hedder I Dør nr. 13?

Lasse: ”Det er døren til den anden side. Det er den dør, som man måske ikke tør at gå ind af. Ud over det, fandt jeg ud af, at det var en Tivoli-forlystelse tilbage i 90’erne. Det var et spøgelsestog med babyer i reagensglas – et makabert sindssygehospital. Musik er jo også en forlystelse i en eller anden form.”

Hvordan kender I hinanden?

Per: ”Dør nr. 13 er alle sammen fra Næstved bortset fra mig, som er fra Nordjylland. Jeg har kendt Lasse i mange år fra musikmiljøet, men ikke de andre. Det var først i 2015, at jeg lærte dem at kende.”

Anders: ”Nic og jeg går way back. Vi har gået i skole med Jesper, og jeg mødte Lasse som teenager, hvor vi bondede over lidt grunge.”

Lasse: ”Dengang var der en lille grunge/rock-scene i Næstved. Det er jo ikke så stor en by.”

Anders: ”Jeg har hørt, at det er blevet en gamer-town.”

Hvem har hjulpet jer mest i jeres karriere?

Lasse: ”Hvis jeg skulle pege på én mand, som vi ikke kan undvære, som ikke er i bandet, så er det vores producer Søren Kristensen. Han har været god til at lave nogle sindssyge deals tidligt. Han er også det sjette medlem i forhold til vores lyd og vores udtryk. ”

Per: ”Karrierekanonen har da været ret … Det er vel værd at nævne?”

EM_spread-Turbolens.jpg

Fra venstre til højre: Mingus: T-shirt Won Hundred til 350 kr. Jeans og sneakers er Mingus’ egne. Julius: T-shirt Won Hundred til 350 kr. Jeans og sneakers er Julius’ egne. Ella: T-shirt Won Hundred til 350 kr. Jeans er Ellas egne. Fiona: T-shirt Won Hundred til 350 kr. Nederdel, sko og smykker er Fionas egne. Frida: T-shirt Won Hundred til 350 kr. Shorts, sko og smykker er Fridas egne. Bo Rune Madsen: Overalls Carhartt til 1.120 kr. T-shirt Won Hundred til 350 kr. Sneakers er Bos egne. Louis: T-shirt Won Hundred til 350 kr. Jeans og sneakers er Louis’ egne. Manolia: T-shirt Won Hundred til 350 kr. Nederdel og sneakers er Manolias egne. Anna Olivia: T-shirt Won Hundred til 350 kr. Kjole og sneakers er Anna Olivias egne.Manolia: T-shirt Won Hundred til 350 kr. Nederdel og sneakers er Manolias egne.

Turbolens

Hvad var den første sceneoptræden med Turbolens?

Bo: ”Vi har ikke spillet så mange gange, men første gang var til Gaffa Awards i Odense i 2017. Vi spillede ’Rastløse bevægelser’. Børn er gode på den måde, at de ikke har nerver på samme måde som vokse, der psyker sig selv. Vi kan lære ret meget af børn, hvis vi går væk fra, at vi hele tiden skal lære dem noget. Jeg tog den koncert, som jeg har taget hele det her projekt. Jeg kastede mig bare ud i det, og så gør vi det så godt, vi kan. Hver gang vi har spillet, har jeg faktisk været det svageste led.”

Hvad er udfordringerne ved at have ni børn i sit band?

Bo: ”Vi burde have vores eget intranet, fordi der er så meget, der skal kommunikeres. Der er meget, der skal holdes styr på og mange ting at tænke på, så derfor er det vigtigt, at det er sjovt, når vi er ude at spille. Derfor er jeg også ligeglad med, hvis vi laver fejl, skal begynde forfra, eller jeg laver en joke, folk ikke forstår. Det er jeg ligeglad med, for det handler mere om, at vi skal have det sjovt.”

180824_EUROMAN_16_039.jpg

Zaman Kilic: Jakke Muf10 til 1.800 kr. Uret er Zamans eget.

ZK

Hvornår vidste du, at du skulle lave musik?

”Jeg vidste det, da jeg lavede en sang, der hed ’Varm indeni’. Bagefter lavede jeg ’Solskin’ og fik en kontrakt på fem sange med Sony Music. Så lavede jeg dem, og nu er jeg på min anden kontrakt. Jeg kunne tage to veje. Enten kunne jeg sidde fast med junkier og ryge hash i centret, eller også kunne jeg vælge musiklivet. Det var en måde at komme ud af ghettoen, men det er svært. Jeg bor stadig i Ishøj. Jeg vil altid bo der. Det er barndomshjemmet, og jeg føler mig mest tryg der. Det er verdens centrum for mig. Jeg har været heldig. Jeg kunne være endt mange andre steder. I fængsel måske.”

Hvad ville du lave, hvis du ikke lavede musik?

”Jeg ville enten være i skole, fucke mig selv op på gaden eller være hjemme og passe på min familie. Jeg ville være ude i noget lort, tror jeg. Musik har givet mig lykke. Det har reddet mig ud af alt. Jeg har en ven, der er inde og sidde. Han har fået lang tid. En anden er lige blevet løsladt. Kærlighed til dem alle sammen. Det må du meget gerne skrive.”