VIlde problemer_forside_tryk.jpeg.jpg’Vilde problemer’

Der er noget galt i Danmark. Vi knokler løs, men vi evner ikke at løse samfundets mest afgørende problemer. Det mener Sigge Winther Nielsen, direktør i tænketanken INVI, som i 2021 skabte røre med ’Entreprenørstaten’.

I sin nye bog har han inviteret 23 forskere og praktikere til hver især at komme med forslag til, hvad vi kan gøre for at få de mange storslåede planer, projekter og politiske visioner, vi har herhjemme, i mål.

De medvirkende giver gode råd til værktøjskassen, bringer data på banen og fortæller om cases, der kan være med til tackle udfordringerne. Spørgsmålet er, om det er nok. 

Er udkommet på Nord Academic. 

miraklet-omslag-1.jpg’Miraklet 1996-2006: Ti år der forandrede dansk film’

Per Juul Carlsen var i adskillige år den fremmeste filmanmelder i radioen. Nu har han rettet sit skarpe fokus mod de år, hvor dansk film for alvor bragede igennem uden for landets grænser.

I sin nye bog fortæller han drevent og nysgerrigt om blandt andet Dogme-bølgen, Zentropa, Lars von Trier, Scherfig, Vinterberg, Bier og manuskriptguruen Mogens Rukov. Juul Carlsen har under arbejdet med bogen talt med 129 filmfolk- og skuespillere, som alle var del af perioden, der begyndte i 1996 og siden bød på film som ’Breaking the Waves’, ’Festen’, ’Blinkende lygter’, ’Italiensk for begyndere’ og ’Bænken’. 

Er udkommet på Book Lab. 

HjerneRO final forside.jpg’Hjernero’

Hvordan slipper man tankemylder og overtænkning og lader hjernen genoplade i stedet for at koge over? Det har de to psykologer Mads Hylding og Martin Kastrup en række gode bud på. De har begge selv oplevet at blive syge af stress.

Hylding, da han var udsendt som soldat i Afghanistan og i den forbindelse kæmpede med mental uro. Kastrup, da han gennemgik et kræftforløb. De to psykologer har derfor nu i fællesskab skrevet bogen ’Hjernero’, hvor de præsenterer en række redskaber, som mange stressramte kan gå direkte til og bruge.

Er udkommet på Lindhardt og Ringhof.