Hånden på hjertet. Fodboldfilm er sjældent noget filmisk mesterværk, som man filmteknisk husker tilbage på med glæde.

Selvom vi er mange, der har set ’Goal!’-triologien og husker Santiago Munez som en genial fodboldspiller, er det svært at gengive og skabe en god fodboldkamp i et realistisk univers. ’Sommeren ’92’ om Danmarks EM-triumf tog også seerne med et smut ned ad en unik mindesti, men på en karikeret og overspillet måde.

Til gengæld ser det faktisk ud til, at den svenske instruktør Jens Sjögren har lavet lidt af en fodboldfilmisk genistreg. For med sin filmatisering af den svenske stjerne og fodboldlegende Zlatan Ibrahimović’ selvbiografi og bestseller fra 2011, ’Jeg er Zlatan’, tyder noget på, at Sjögren har ramt bolden rent. Selvbiografien blev i sin tid skrevet af den svenske forfatter David Lagercrantz, som også har stået for at skrive filmens manuskript.

Rent historiemæssigt ved man fra biografien, at Zlatan Ibrahimović bærer rundt på en utrolig historie om en ung og utilpasset dreng fra den svenske ghetto Rosengården, der render rundt med et unikt fodboldtalent, som sidenhen skulle bringe ham rundt på nogle af Europas fineste fodboldadresser.

Men trods en status som en af verdens bedste spillere gennem 00’erne og 10’erne har Zlatan Ibrahimović som en anden Moses delt vandene i fodboldoceanet med sin selvsikre, legende og – vil nogle mene – arrogante tilgang til fodboldverden.

Modsat andre fodboldfilm, som har rod i en spændende og autentisk fortælling, har holdet bag ’Jeg er Zlatan’ også fundet nogle skuespillere i alle aldre, der rent faktisk både kan spille fodbold og lave troværdigt skuespil. Og når begge faktorer er opfyldt, er banen kridtet op til en lovende film.  

’Jeg er Zlatan’ har premiere i de danske biografer den 28. april 2022.

Se traileren her: