Roskilde reagerer på aflysning af Glastonbury: ”Det har ikke umiddelbart betydning for Roskilde Festival”
Foto: SH Luftfoto

Roskilde Festival: Vi aflyser ikke

Roskilde Festival fortsætter planlægningen på trods af corona-krisen

Glastonbury Festival offentliggjorde tidligere i dag, at årets festival blev aflyst. Festivalen skulle have foregået fra 24-28. juni.

Aflysningen fik mange til at stille spørgsmålet, om Roskilde Festival også ville trække stikket på årets festival. Men indtil videre kan man ånde lettet op, for aflysningen af den engelske festival betyder ikke, at en aflysning af Roskilde er nær. Det siger Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde.

”Det har ikke umiddelbart betydning for Roskilde Festival, at Glastonbury Festival aflyser. Vi forventer stadig at afholde festivalen, og vi er i fuld gang med planlægningen,” oplyser Christina Bilde i et mailsvar.

”Vi forstår fuldt ud, at mange bliver bekymrede over, om Roskilde Festival også er i fare nu, fordi de to festivaler ligger så tæt på hinanden og også deler en række kunstnere på plakaten. Men det er svært at sammenligne festivalerne så direkte,” siger Christina Bilde i et mailsvar.

Forskellen er, ifølge Christina Bilde, at Glastonbury har en lang opbygningsperiode, hvor tusinder af frivillige og medarbejdere samles tre måneder før festivalens start, hvor de bor sammen og opbygger festivalen.

Sådan er tilfældet ikke på Roskilde Festival, hvor festivalpladsen opbygges på kortere tid og tættere på festivalens start.

Talskvinden for Roskilde Festival oplyser også, at de har en tæt kontakt til og samarbejde med en række store festivaler i Europa, der skal foregå i samme periode som Roskilde og Glastonbury.

”Vi deler alle opfattelsen af, at det er muligt at gennemføre vores festivaler til sommer og er enige om at fortsætte planlægningen af dem. Glastonburys aflysning betyder derfor ikke, at kunsterne ikke tager på turné, og aflysningen har derfor heller ikke betydning for vores program.”

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Roskilde Festival