En journalist fra magasinet Esquire havde længe iagttaget Jim Koch på ølmesser og -festivaler og undret sig over, hvordan bryggeren formår at bælle store mængder øl, tilsyneladende uden at blive halvt så medtaget som de øvrige deltagere. Til trods for, at han er en af seniorerne. 

Nu har journalisten fået svaret, et svar som en del af os med smag for øl, men ringe modstandsdygtighed, vil kunne bruge til noget.

LÆS OGSÅ: Turen Går Østpå: Tag på ølfestival til halv pris

For mange amerikanere er Jim Koch lig med øl.

Manden var i 1984 med til at stifte bryggeriet Boston Beer Company, et håndværksbryggeri mest kendt for sin Samuel Adams øllinje med over 30 forskellige etiketter.

Han har samtidig gennem 30 år været firmaets ansigt udadtil i tv-reklamer, hvor den smilende, snakkesalige brygger forsøger at overbevise seerne om sit brygs gode kvalitet.For nylig havde Esquire-journalisten Aaron Goldfarb anledning til at spørge Jim Koch, hvordan han bevarer sit smil og sin veltalenhed, selv om han har hældt ti øl i halsen.

Over en runde øl på et bar i New York afslørede Koch, at hans hemmelighed er gær. Ganske almindelig tørgær, som han blander op med yoghurt for at tage den værste smag. En teskefuld gær nedsvælger han inden hver genstand. Og det gør, at han aldrig bliver fuld.

Den fysiske forklaring er, at der i gæren findes et enzym kaldet alkoholdehydrogenase (ADH), der nedbryder alkohol i brint, kulstof og ilt, den samme proces, der sker, når leveren forbrænder alkohol.

Hvis man har taget en skefuld tørgær og altså har det frisk i mavesækken, lige inden, man begynder at drikke en øl, vil gæren nedbryde øllet, inden det kommer ud i blodet og dermed op til hjernen.

Dermed undgår man diverse motoriske problemer, der normalt forbindes med druk.

I hvert fald ifølge Jim Koch og benævnte Esquire-journalist, der efterfølgende bevæbnede sig med en pakke gær og drak seks øl uden at føle andet end en let snurren i kroppen.

Lyder det lidt som et vidundermiddel? Spørgsmålet er, om man er klar til at opgive sin brandert.

Tørgær har næppe en stor fremtid i Paradise Hotel-deltageres diæt.