Traileren til filmen ’Rogue One’, åbner med en scene, hvor Mads Mikkelsen i rollen som Galen Erso forklarer sin datter, Jyn Erso, at hvad end han gør, så gør han det for at beskytte hende.

Samtidig rykker Imperiets tropper frem mod hans gård. Klip til næste scene, hvor Jyn Erso vågner op i en celle badet i sved.

Hvis ikke karakternes navne siger dig noget, så er det fordi ’Rogue One’ er den første såkaldte stand alone-film i Star Wars-universet. Det vil i sige en film, der ikke for alvor indgår i den overordnede sagas episke forløb, men i stedet går ud af en sidevej for at introducere nogle nye karakterer.

Det gælder for eksempel familien Erso. Hvor det ligger ret fast, at Jyn Erso er en tyv og svindler, hvis talenter bliver anvendt af oprørsbevægelsen og bringer hende i alvorlig fare, så er det mere sparsomt med oplysninger om hendes far, Galen.

Det kan jo få en dansker til at håbe på, at filmen ikke bliver Mads Mikkelsens sidste medvirken i en Star Wars-produktion. Til et pressemøde i sommer gav Mads Mikkelsen den gådefulde information, at Galen ”engang opfandt noget så smukt, så fantastisk, at det ville kunne ændre universet.”

Ja, ja, vi må vente ti l 16. december med at se, præcis, hvordan den danske stjerne spiller sammen med stormtropper, scout walkers, oprørere og … de nye robotter, K2SO’erne, der bliver introduceret i ’Rogue One’.