Så er det vist også på sin plads at sige, at det var på tide: Roskilde Festival har booket SZA, og det betyder, at den amerikanske r'n'b-stjerne endelig skal spille sin første koncert på dansk jord. Og det sågar på Orange Scene.

”Vi har drømt om at præsentere SZA siden hendes debut i 2017. At drømmen så går i opfyldelse på et tidspunkt, hvor hun har erobret positionen som en af klodens vigtigste r'n'b-stjerner og kan træde direkte ind på Orange Scene, lægger bestemt ikke en dæmper på vores forventninger,” siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, om bookingen.

SZA topper naturligvis listen over dagens nye tilføjelser til Roskilde-plakaten, men hun er såmænd langt fra den eneste, der springer i øjnene. Foruden ’Kill Bill’-sangerinden er både den sydafrikanske, hoftesvingende Tyla at finde på listen og den Grammy-vindende og Oscar-nominerede nigerianske sangerinde Tems.

Tilføjelsen af disse tre sangerinder bidrager ikke ligefrem til at neddæmpe den allerede eksisterende stemning om, at Roskilde Festival i år har booket en del ’TikTok’-navne; artister, der laver sange, der klarer sig exceptionelt godt på det kinesiske sociale medie. Specielt godt mestrer Tyla denne genre, hvis dans til hittet ’Water’ har ramt mediet som en tsunami og sikret sydafrikaneren sit internationale gennembrud.

Dagens nye tilføjelser skal gøre artister som Gilli, Doja Cat, Skrillex og Ice Spice selskab på årets Roskilde Festival, der løber af stablen fra den 29. juni til 6. juli.

Her er alle de 23 nye tilføjelser til Roskilde Festivals Plakat:

SZA (US)

Tems (NG)

Tyla (ZA)

Bad Gyal (ES)

Ida Laurberg (DK)

Jessie Ware (UK)

Kim Gordon (US)

47Soul (PS)

Les Amazones D'Afrique (ML)

Angel Du$t (US)

Gel (US)

HAEPAARY (KR)

HHY & The Kampala Unit (UG)

The Last Dinner Party (UK)

Lorenzo Senni (IT)

Lovebites (JP)

LSDXOXO (US)

Majur (BR)

ML Buch (DK)

Myrkur (DK)

Nick Shoulders (US)

Sofia Kourtesis (PE)

Titi Bakorta (CD)