Det er ingen hemmelighed, at vi danskere er et tørstigt folkefærd. Over 140.000 danskere har et så stort alkoholforbrug, at de kan betegnes som afhængige af alkohol, og de fleste af os har nok prøvet i perioder ikke at have helt styr på, hvor meget der egentlig kommer indenbords. 

Mens eksempelvis kineserne drikker mere og mere, er danskernes generelle alkoholforbrug faktisk en smule faldende. Dog er der stadig en stor gruppe, der drikker igennem i weekenderne, og det er et problem, mener chefkonsulent i Sundhedstyrelsen Kit Broholm:

”Det er positivt, at danskerne drikker mindre. Men andelen af især unge, der drikker langt over det anbefalede torsdag, fredag og lørdag er stadig alarmerende højt.”

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Hvad er din mentale alder?

Sammen med Litauen er Danmark det sted, hvor der er flest 15-årige, der har prøvet at være fulde. 

”Det hænger nøje sammen med, hvor meget de voksne drikker. Jo mere de voksne drikker, jo mere drikker de unge,” forklarer hun og fortsætter:

”Problemet er, at det er lige så sundhedsskadeligt at drikke igennem på få dage som at have et generelt for højt forbrug.”

Men drikker du selv for meget? Det kan du nu få afklaret i vores test, der er udarbejdet ud fra WHO’s vejledning. Den er lavet til sundhedsfaglige medarbejdere for at klarlægge, og den vil kunne give et signal, om du selv har et problematisk forbrug.


LÆS OGSÅ: Se billeder: Møbler der har fået for meget at drikke

LÆS OGSÅ: Sådan føles det at redde sin egen far

LÆS OGSÅ: Det skal alle mænd kunne: Smage på vin på restauranten