Så gik man lige og troede, at det her skulle blive den mest røvsyge torsdag i mands minde, men nej, for Roskilde Festival har i netop dette sekund mindet os om, at januar faktisk slutter på et tidspunkt, og at det igen vil blive festivalsæson.

Anledningen er annonceringen af 29 nye musiknavne til et line-up, der i forvejen toppedes af navne som Foo Fighters, PJ Harvey og Gilli.

I den nye bunke af navne springer særligt tre i øjnene: Doja Cat, Ice Spice og Medina. Ja, Medina!

For at tage det første med det første, kan der ikke være to meninger om, at amerikanske Doja Cat må ajourføres som en booking fra det øverste niveau i poppyramiden. Om rapperen, der sidste år nummer-et’ede den med ’Paint the Town Red’, udtaler programchef Anders Wahrén:

”Doja Cat er intet mindre end et kæmpe scoop, og hun er et af de allermest ønskede navne hos vores festivaldeltagere. For fire år siden kunne vi se konturerne af en stjerne in spe, men siden har hun fuldstændig sprunget kurven på sin vej mod toppen. Hun er muligvis verdens mest hypede og populære rapper lige nu.”

Sidstnævnte påstand vil måske få en anden programtilføjelse til at rynke på næsen, nemlig Bronx-baserede Ice Spice, hvorom netop hypen på det bredspektrede internet er så stor, at det er svært helt at overdrive. Du kender hende måske for gennembrudshittet ’Munch’, hendes ’Barbie Girl’-remix med Nicki Minaj eller noget mere visuelt forankret.

Og så er der Medina, der 15 år efter sit folkelige gennembrud giver sin første solokoncert på landets største festival. Det er altså ikke kun Gilli, der får fornøjelsen af at holde folkelig fællessang på Orange Scene (hvor vi antager, man vil placere Medina).

Alle 29 nye navne på Roskilde Festivals musikplakat er:

Doja Cat (US)

Ice Spice (US)
J Hus (UK)
Jane's Addiction (US)
Jungle (UK)

Khruangbin (US)
Brutalismus 3000 (DE)
Frank Carter & The Rattlesnakes (UK)
Lankum (IE)
Medina (DK)
Nia Archives (UK) 

Amen Dunes (US)
Aysay (DK)
Better Lovers (US)
Blanco Teta (AR)
Brìghde Chaimbeul (UK)
CTM & Skjold Rambow (DK)
Deena Abdelwahed (TN)
English Teacher (UK)
Humazapas (EC)
Icekiid (DK)
Kari Faux (US)
Mabe Fratti (GT)
Marina Herlop (ES)
Pö (GH)
Slauson Malone 1 (UK)
Snõõper (US)
Valentina Magaletti (IT)
Waqwaq Kingdom (JP)