Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Ugens kulturanbefaling: Den perfekte caesarsalat, landsholdet bag kulissen og de vildeste røverhistorier fra den italienske mafia

Ugens kulturanbefaling: Den perfekte caesarsalat, landsholdet bag kulissen og de vildeste røverhistorier fra den italienske mafia

Det kan være uoverskueligt at navigere i alle de kulturtilbud, der findes, hvad enten det er udstillinger, restauranter eller tv-serier. Derfor vil en fra Euroman-redaktionen hver mandag give dig anbefalinger til, hvad du kan se, læse, lytte, opleve og spise i løbet af den kommende uge. Her guider digital redaktør Nina Buth Olsen til gode ting, du kan bruge årets sidste dage på.

Jon-Ronson.jpg

Læs

De, som kender mig, ved, at jeg lever et forholdsvist anonymt liv på de sociale medier, og det er ganske bevidst. Jeg synes, at især Twitter hurtigt kan blive til en slagmark, og det er blandt andet med til at afholde mig fra at deltage i diskussioner derinde, selvom jeg nogle gange har lyst til at give mit eget besyv med. Min bror havde i år lagt bogen ’So You’ve Been Publicly Shamed’ af Jon Ronson under juletræet til mig, og den nuancerer ret godt, hvad det betyder at blive udskammet på de sociale medier, men også hvilke konsekvenser det har for den person, der udskammer. Det er virkelig interessant læsning.

’So You’ve Been Publicly Shamed’ af Jon Ronson koster 130 kr.

 

Se

2021 blev et fodboldår, vi aldrig glemmer. Landsholdets eminente indsats til EM ovenpå en uventet svær start på turneringen vil altid stå som noget af det største, der skete denne sommer. Men hvordan oplevede spillerne det egentlig selv? DR har udgivet dokumentaren ’Landsholdet bag kulissen’, hvor bl.a. Simon Kjær, Joakim Mæhle, Thomas Delaney og Kasper Schmeichel fortæller om, hvordan de gennemlevede sommerens voldsomme oplevelser og store resultater.

Se ’Landsholdet bag kulissen’ på DRTV her.

 

Sydhavnstippen.jpg
Foto: Martin Heiberg/Visit Copenhagen

Oplev

Selvom jeg virkelig elsker byen, kan jeg som de fleste godt have behov for at komme ud i naturen, hvor man kan mærke ro og se lidt længere end til næste gadehjørne. Heldigvis skal man ikke langt væk fra Københavns byliv for at få den følelse. På Sydhavstippen er der græs, alpacaer, får i flok og frisk luft, og hvis man kigger i den rigtige retning, opdager man slet ikke, at byen bumler afsted lige ved siden af.

Læs mere her.

 

Lyt

Der er noget ret fascinerende over den italienske mafia. De fleste associerer den nok med det, vi har set i ’The Godfather’-filmene, men virkeligheden er langt mere brutal. I podcast-serien ’Røverhistorier’ dykker Weekendavisens journalist Morten Beiter ned i mafiaernes univers og ser nærmere på, hvilke mennesker der står bag, hvordan de kommer ind, hvordan de kommer ud, og hvorfor mafiaerne er så svære at komme til livs. Sæson to er netop udkommet, og jeg glæder mig til at blive klogere de gamle italienske mafiaers myter, opståen og udvikling.

Lyt til ’Røverhistorier’ her.

 

CAESAR_22A0773-MAIN.jpg

Spis

Nu har jeg fået nok. Jeg kan simpelthen ikke spise mere julemad. Der skal flere grønne og nuancerede retter på bordet herhjemme, og en opskrift, som jeg ofte vender tilbage til, er en hjemmelavet caesarsalat med et pocheret æg på toppen. Den dygtige kok og journalist – og min tidligere kollega – Peter Nicolai Gudme Christensen har for år tilbage lavet en glimrende opskrift her på platformen, og den er nem, velsmagende og altid en sikker vinder.

Find opskriften her.