Sponsoreret af Winefamly

Selv om grillens røg og gløder (du bruger jo ikke gas, vel?) giver et markant præg til det, du ligger på risten, så er det stadigvæk en god idé at gå efter den rigtige vin til det rigtige stykke kød.

Der er markant forskel på barbecue ribs og en grillmedister, så det skal der selvfølgelig også være på vinen, men fælles for grillvinen er, at der er dybde, kraft og alkohol nok til at matche grillens påvirkning. Karameliseringen fra varmen og røg giver smagsnuancer, som kræver noget af vinen.

En amerikansk klassiker

Zinfandel er om noget blevet hypet de seneste år på det danske vinmarked, men i en ordentlig kvalitet, er det den perfekte vin til en amerikansk klassiker. Griller du smørmørt svinekød med sødmefuld, spicy barbecuesauce, så er krydret Zinfandel er et match lavet i himlen (eller i hvert fald i varmen på den amerikanske vestkyst).

Friends drinking wine outside summer.jpg

Gør som i Toscana

Bistecca Fiorentina. Hvis du ved, hvad vi snakker om, så løber dine tænder allerede i vand. Hvis ikke, har du en oplevelse i vente. Den største Porterhouse-steak du kan finde, grillet hårdt over trækul, måske med lidt timian og rosmarin, serveret med salt, peber, olivenolie og citron. Det eneste du mangler, er et glas Chianti – og for at det skal kunne følge med, skal det være Chianti Classico Riserva, hvor ekstra meget fadlagring giver dybde nok til kødets grillede skorpe og røde indre.

Box Wine warehouse packaging martin 2.jpg

La’ mig få lam

Lam på grillen er en undervurderet sommerservering, og hvis du pakker lammekoteletter eller culotte ind med masser af rosmarin, timian og hvidløg, er det som at være hensat til en lun sommeraften i bjergene ved den franske middelhavskyst. Vinene herfra er ofte også pakket med duft af krydderurter og moden frugt fra de lange, varme dage, fx fra den vilde og varme del af Sydfrankrig kaldet Roussilon. Her får man vine som minder om Rhône, men koster det halve.

Gris og Grenache – Et sikkert hit

Den ydmyge nakkekotelet har muligvis haft sin storhedstid, men over gløderne glæder den ved både at være let og smagfuld, og den tager masser af karakter fra grillen. Her kommer Grenache-druens sødmefulde frugt og pebernoter til sin ret, og særligt en australsk udgave med lidt alder klæder en grillet gris godt.

Pakken med det hele

Hvis du skal tænde op i grillen i weekenden, og er klar til at løfte vinniveauet, så har Winefamly samlet fire af deres favoritvine til grillen i en samlet pakke – sammen med to gode øl, som du kan drikke, mens du tænder op. Så der er styr på drikkevarerne til næste grillaften.

Se og bestil pakken her.

Man drinking wine outside summer friends.jpg