Guide til at gøre din bolig og have sommerklar

Guide til at gøre din bolig og have sommerklar

Man kan godt blive lidt i tvivl om, hvorvidt sommeren rent faktisk er på vej, når man kigger ud ad vinduet og ikke kan få øje på andet end skyer og nøgne træer. Det er ikke desto mindre en realitet, at sommeren snart er over os.

Er du klar til at byde sommeren velkommen? I modsatte fald bør du lægge din enhed fra dig og gå i gang med at gøre såvel bolig som have sommerklar. Der er helt sikkert nok at tage fat på, så måske skal du alliere dig med nogle arbejdsomme hjælpere med forstand på boligindretning og havearbejde.

Få installeret solceller
Lover meteorologerne, at det bliver en solrig sommer, så kan du med fordel få installeret solceller på taget med henblik på at udnytte de mange solskinstimer i sommerperioden. For at få det størst mulige udbytte bør du få installeret dine nye solceller i slutningen af foråret. Start evt. med at indhente tilbud fra et par lokale solcelleforhandlere.

Kast et kritisk blik på taget
Foruden at få installeret solceller på ejendommen er det også en god idé at kaste et kritisk blik på taget. Den lange og hårde vinter kan nemlig have taget hårdt på ejendommen – ikke mindst på taget. Som boligejer bør man kun beskæftige sig med tagarbejde, hvis man har de rette kompetencer og sikkerhedsudstyr. Ellers bør man tilkalde professionel hjælp. Få altid taget hånd om evt. utætheder så hurtigt som muligt for at undgå større fugtskader.

Gør haven mere funktionel med ergonomiske havemøbler
Sommeren er en fantastisk tid, hvis vejret vel at bemærke er godt, og man har mulighed for at nyde solen på terrassen. For at få maksimal glæde af det gode vejr bør man investere i nogle ergonomiske havemøbler. Du kan eksempelvis købe komfortable lænestole, solsenge og bænke til terrassen. Skal der være plads til gæster, vil det også være oplagt at forsyne terrassen med et komplet loungesæt med både sofaer, stole og borde. Derudover bør man købe en parasol, så man kan beskytte både sig selv og sine børn mod solens skadelige stråler.

Trænger din terrasse til en opgradering, så følg linket til udvalget af havemøbler.

Få udskiftet dine forældede møbler
Er du ikke længere så glad for de møbler, du købte for ti, tyve eller tredive år siden, så bør du skrotte dem til fordel for nogle nye og moderne møbler. Sommeren er et godt tidspunkt at skifte møbler på, idet man typisk har masser af overskud og energi i denne periode sammenlignet med resten af året. Du kan købe trendy og slidstærke møbler hos My Home Møbler, som kan besøges både online og i fysiske butikker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bolig