Gennem årene har Wood Wood indgået samarbejder med både mindre og større brands som få andre på vores breddegrader, hvis overhovedet nogen. Vi nævner i flæng: Barbour, Disney, Asics, Adidas, Roskilde Festival, Reebok, Vans, Timberland, og vi kunne vitterligt blive ved.

Nu er de så på den igen. Men til forskel fra de ovennævnte collabs er der her ikke tale om tøj eller sko som kanvas. I stedet har københavnerne fået den mildt sagt ikoniske skammel Stool 60 fra Artek, der blev designet af finske Alvor Aalto i 1933, i hænderne til at kaste deres glans over.

Ud af det er der kommet en skammel i tre forskellige farver (Bothnia Blue, Factory Yellow and Powder Pink), som Brian SS Jensen, der er medstifter og -ejer af Wood Wood, fandt frem til efter adskillige forsøg hjemme i sin have. Det er dog stadig til at ane strukturen fra den finlandske birk, som skamlen er lavet af, under den nye udsmykning.

”Selvom den er enkel i sit udseende, er Stool 60 faktisk et innovativt, sofistikeret møbel. I Danmark har taburetten historisk været brugt på tværs af offentlige rum – så den er altid blevet opfattet som et demokratisk, ærligt møbel. For mig er det et sandt designikon. Med Wood Woods udgave ville jeg vise respekt for den originale form, og vi eksperimenterede med mere distinkte farveanvendelser, samtidig med at vi bevarede birkens skønhed, som jeg synes er en væsentlig del af Stool 60’ens historie,” siger Brian SS Jensen.

Stool 60 koster 2.270 kr. og kan købes fra lørdag den 5. november i Wood Wood LifeTM-butikken på Værnedamsvej i København eller på woodwood.com og hos artek.

WW-ARtek.jpg