Kim Kardashian har dømt selfies umoderne
Foto: Getty Images Den amerikanske realitystjerne Kim Kardashian er kendt for sine mange selfies, men har nu dømt denne billedtype til at være umoderne. Her ses Kardashian tage et billede med modellen Naomi Campbell.

Kim Kardashian har dømt selfies umoderne

Realitystjernen, som både har udgivet en bog med selfies, har et iPhone-cover med selfie-lys og har givet undervisning i, hvordan man tager en god selfie, har nu gjort op med mobil-selvportrættet.

Selfies er en saga blot. Den chokerende udmelding kom selveste selfie-dronningen Kim Kardashian med på Twitter for nylig - og når det kommer fra en person, der har publiceret en hel bog dedikeret til billeder af sig selv, bør man måske tage det rimelig seriøst.

Kardashians holdning til selvportrætterne kom frem i et spil ‘hvad vil du helst’ på Twitter, hvor andre brugere kunne stille realitystjernen spørgsmål. Her spurgte en bruger, hvad hun ville foretrække: aldrig at kunne poste et selfie igen, eller aldrig at kunne bruge Snapchat igen. Et rent Sophie’s Choice-dilemma for samtlige medlemmer af Kardashian-klanen.

I et videoklip, hvor Kim Kardashian svarede på spørgsmålet, prioriterede hun dog prompte Snapchat over selfies og tilføjede i samme omgang, at hun føler, at selfies er et levn fra år tilbage. Det vakte stor overraskelse blandt Kardashians mange følgere, da hun er berygtet for netop at tage et utal af selfies og ikke lader almen situationsfornemmelse, eksempelvis når hendes søster bliver fængslet, komme i vejen for det.

Som en internationalt anerkendt trendsætter er det naturligvis obligatorisk for Kardashian at være på dupperne i forhold til tidens trends, og måske har hun formået at opfange antiselfie-bevægelsen, før vi andre overhovedet vidste, at den eksisterede. Ifølge Independent viser data fra Google Trends nemlig, at antallet af søgninger på ordet ‘selfie’ begyndte at vokse i 2012 med ankomsten af medier som Snapchat og Instagram og toppede i 2014, men kun er faldet siden da.

Selfies har dog eksisteret længe før Kim Kardashian, smartphones og sociale medier kom til veren, for allerede i 1966 tog den amerikanske astronaut Buzz Aldrin et selfie fra rummet. Selfies er dog tilsyneladende et overstået kapitel i verdenshistorien, og nu kan vi blot vente i spænding på at se, hvad trendsætterne dikterer som en ny, moderigtig erstatning for selvportrætterne.

LÆS OGSÅ: Dine bare fødder i skoene kan være sundhedsskadelige

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Din bromance kan koste dig dit parforhold

LÆS OGSÅ: Instagram-model opfordrer: Del jeres nøgne yoga-billeder!