Lige gyldig hvor dyrt udstyr man anskaffer sig, og hvor dygtig man er til at føre bladet, så kommer de fleste mænd alligevel indimellem for skade at skære sig under barberingen.

Og når blødningen skal stoppes i en snæver vending, er der ikke noget som en lille lap toiletpapir, vel?

Selv om det kan virke som den nemme måde at overkomme problemet, er det langtfra en særlig smart løsning. For det første er det uhygiejnisk at komme let opløseligt papir direkte ind i et sår. For det andet er man næsten sikker på at få blødningen til at begynde igen, når man forsøger at fjerne toiletpapirstumpen, inden man træder ind på kontoret. For det tredje ser det åndet ud at rende rundt med papir i ansigtet.

Heldigvis har amerikanske GQ lavet en sekstrins behandlingsguide til barberingssår. Den viderebringer vi her:

1. Pres en varm vaskeklud mod såret i 30 sekunder, indtil blodet løber langsommere eller helt holder op med at løbe. Varmt vand renser og minimerer blodtabet.

2. Desinficér såret med en alkoholfri aftershave (her er vi på euroman.dk lidt mystificerede, vi troede netop, at det var alkoholen i en aftershave, der inficerer, men hvad ved vi).

3. Hold en isterning mod såret i 15-30 sekunder for at få blodkarrene til at trække sig sammen. Det skulle helt stoppe blødningen.

4. Smør såret med ubrugt læbepomade (eller skrab den yderste del af pomaden, der har været i berøring med dine læber, af). Fedtet danner en beskyttende barriere om såret, der holder bakterierne ude og blodet inde.

5. Lad det sidde i 30 minuttet, og tør så forsigtigt den overskydende læbepomade af. Den del af læbepomaden, der har lagret sig inde i såret, giver næring til helingsprocessen.

6. Put fugtighedscreme på såret for at dulme ømheden.

LÆS OGSÅ: Find skægfrisuren der passer til din ansigtsform

 

LÆS OGSÅ: Frisøren anbefaler: 7 af de mest klassiske herrefrisurer

LÆS OGSÅ: Et af livets store spørgsmål: Hvornår skal skjorten ned i bukserne?